Στάση εργασίας στο Γ.Ν.Α “Γεννηματάς” για την έλλειψη ειδικευόμενων Παθολόγων

Array

Κινητοποίηση με στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 12 με 3μμ, όλο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Γεννηματάς», με την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ να δηλώνουν τη στήριξή τους.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρει πως: «Χθες, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, οι ειδικευόμενοι γιατροί των Παθολογικών κλινικών του Γ.Ν.Α “Γεννηματάς” μαζί με αρκετούς Επιμελητές, παρουσία εκλεγμένων συνδικαλιστών – μελών του Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ, του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ και του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο λόγος ήταν η τρομακτική και πρωτοφανής έλλειψη ειδικευόμενων Παθολόγων γιατρών και στις τρεις Παθολογικές Κλινικές, η αφόρητη πια κατάσταση σε κάθε γενική εφημερία με εκατοντάδες εισαγωγές, πολλές να βρίσκουν κρεβάτι μετά από 24 και παραπάνω ώρες, αφού πρακτικά μόνο εφημερεύουν για όλο το λεκανοπέδιο και με ελάχιστους πλέον ειδικευόμενους γιατρούς. Η πληρότητα των Παθολογικών Κλινικών ξεπερνά το 400%, ενώ οι γιατροί είναι λιγότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις.

Η διοίκηση γνωρίζει για όλα αυτά από τον Ιούνιο του 2021 και ξανά τον Οκτώβριο του 2021, αφού βρέθηκαν ξανά σε κινητοποιήσεις τότε.
Σε ερώτησή τους για τα παραπάνω, δηλαδή για το ποια ακριβώς μέτρα έχουν παρθεί ή ποιες κινήσεις έχουν γίνει, δεν πήραν ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Αποφάσισαν παρέμβαση με κείμενο στους ασθενείς τους για σήμερα το μεσημέρι, όταν και θα ξεκινάει η νέα γενική εφημερία (χωρίς κενά κρεβάτια για άλλη μια φορά), και προχωρούν σε στάση εργασίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 12 με 3μμ, για όλο το ιατρικό προσωπικό.

Το Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ εκφράζει την συμπαράστασή του και καλύπτει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες».

H EIΝΑΠ

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ για το ίδιο θέμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι: «ενημερώθηκε μετά από καταγγελίες των γιατρών του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς για σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία και τις γενικές εφημερίες των παθολογικών κλινικών (με σοβαρές ελλείψεις ειδικευομένων γιατρών).

Ενώ η Διοίκηση και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου είναι ενήμεροι εδώ και πολλούς μήνες, λύση δεν έχει δοθεί.

Η πρόταση των γιατρών του νοσοκομείου ήταν να επανέλθει το νοσοκομείο στο προηγούμενο καθεστώς γενικής εφημερίας, επισημαίνοντας το σοβαρό πρόβλημα και διεκδικώντας γρήγορες διαδικασίες διορισμού ειδικευόμενων γιατρών.

Κατόπιν της κωλυσιεργίας της Διοίκησης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου να ανταποκριθούν στις προτάσεις μας, ζητήθηκε άμεσα συνάντηση με το Διοικητή της 1ης Υ.Πε., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/01/23. Η ΕΙΝΑΠ επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις των γιατρών του νοσοκομείου οι οποίες ξεκινούν την Τρίτη 17/01/23».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος