Στάση εργασίας και συγκέντρωση των εργαζομένων στο «Τιτάνια»

Από τις 9μμ έως τη 1μμ, την την Τετάρτη 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, διεκδικώντας προσλήψεις για κάλυψη των κενών, αλλά και την ικανοποίηση μισθολογικών αιτημάτων.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων, αναφέρει: «Έχουμε εξαντληθεί από τη δουλειά χωρίς κανένα όριο. Τα τμήματα είναι όλα υποστελεχωμένα και όλοι κάνουμε δουλειά για δύο και τρεις. Οι μισθοί μας είναι στα επίπεδα του 2007, ενώ η ακρίβεια δεν μας αφήνει να επιβιώσουμε.

Ακόμη και αυτά τα λίγα που προβλέπονται, σε πολλούς από μας η εργοδοσία αρνείται με διάφορα τερτίπια να μας τα δώσει. Πολλά από τα δικαιώματα που μας έχουν απομείνει αμφισβητούνται. Η συμπεριφορά ορισμένων στελεχών της διεύθυνσης έχει γίνει προκλητική και ανάρμοστη.

Δεν είμαστε δούλοι, είμαστε εργαζόμενοι. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να δουλέψει το ξενοδοχείο. Για να το καταλάβουν αυτό, ιδιοκτήτες και διεύθυνση είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που θα διασφαλίσουν την υγεία μας, τη ζωή μας και την επιβίωσή μας.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 25 Μάη 2022 από 9:00 ως 13:00 με αιτήματα:
Την άμεση πρόσληψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα.
Να σταματήσει άμεσα το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματά μας».

Τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ΤΙΤΑΝΙΑ, έχουν εκφράσει αρκετά σωματεία του κλάδου, όπως των εργαζομένων στο ξενοδοχείο STANLEY, στο ξενοδοχείο NOVOTEL, στο ξενοδοχείο ZΑΦΟΛΙΑ, κλπ.

Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού, αναφέρει ότι: «στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ για στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο την Τετάρτη 25/05/2022 και ώρα 09:00 – 13:00.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία το έχουμε ξαναπεί έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ η καταχρηστική χρήση του προγράμματος ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ μας έχει φέρει στα όρια μας.

Την ώρα που υποστηρίζουν πως δεν βρίσκουν προσωπικό, την ίδια ώρα προσλαμβάνουν εργαζόμενους από Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας “Δουλεμπορικά”».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος