Στα θρανία της μετεκπαίδευσης απο σήμερα οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ (video)

Οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα καθίσουν στα θρανία, από σήμερα έως και τον Ιούλιο, ύστερα από την απόφαση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας για άμεση ενίσχυση της εκπαίδευσής τους.

Η μετεκπαίδευση των αστυνομικών αφορά τους κανόνες χρήσης όπλων, ανθρώπινων δικαιωμάτων, μαθήματα συμπεριφοράς ψυχολογίας και επικοινωνίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Στην θεωρητική εκπαίδευση δίνεται έμφαση σε κανόνες του Ποινικού Δικαίου, που σχετίζονται με την άμυνα και τους κανόνες σύλληψης.
Στην έναρξη των μαθημάτων, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας στην οδό Μεσογείων, παραβρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Ο υπουργός δήλωσε ότι στόχος είναι οι αστυνομικοί να γνωρίσουν τους νόμους που διέπουν την αστυνομική δράση, να ενημερωθούν πλήρως για τον ποινικό κώδικα να έχουν πλήρη γνώση των δικαιωμάτων πολιτών. Η επανεκπαίδευση, τόνισε ο κ.Θεοδωρικάκος, θα συμβάλει να υλοποιηθεί το όραμα μας για αστυνομία αποτελεσματική, σύγχρονη και σκληρή απέναντι στο έγκλημα.
Η μετεκπαίδευση αφορά το σύνολο των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δηλαδή 2500 άτομα. Διδάσκουν καθηγητές πανεπιστημίων πτυχιούχοι και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και οι εκπαιδευόμενοι θα υποβάλλονται σε αξιολόγηση και γραπτές εξετάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος