Στα Μέγαρα πραγματοποιούν συγκέντρωση οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο

Συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου Μεγάρων θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο το Σάββατο 22 Μαΐου στις 7 μ.μ.

Oι διεκδικήσεις των υγειονομικών είναι “η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ, με επείγουσες προλήψεις και μονιμοποίηση συμβασιούχων και η δημιουργία Περιφερειακών Ιατρείων σε Ν. Πέραμο και Κινέτα”.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο: “στο Κέντρο Υγείας Mεγάρων, αν και ο οργανισμός προβλέπει 11 θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων, σήμερα υπάρχουν μόνο 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η πρόσληψη 2 γενικών γιατρών, που έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις τους και παραμένουν 7 κενές θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων. Σε Ν. Πέραμο και Κινέτα δεν υπάρχει περιφερειακό ιατρείο ενώ και ο γενικός γιατρός από το περιφερειακό ιατρείο Αλεποχωρίου μετακινείται τις περισσότερες μέρες στο Κέντρο υγείας Μεγάρων

Αντίστοιχα στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο παραμένουν κενές 250 οργανικές θέσεις προσωπικού και είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση ενίσχυση με πνευμονολόγους, παθολόγους, εντατικολόγους καθώς και νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και παραϊατρικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες περισσότεροι από 200 συμβασιούχοι – ανάμεσα τους 32 γιατροί – που είναι απολύτως αναγκαίοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου”.

Τέλος προαναγγέλλουν νέα συγκέντρωση στο Θριάσιο νοσοκομείο, την Τρίτη 1η Ιουνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος