Στα ημιτελικά της Ρώμης σταμάτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Εμπόδια λόγω βροχής αλλά κι επεισόδιο με τη μητέρα του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Ρώσο, Ντανίλ Μεντβέντεφ και δεν κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της Ρώμης (ημιτελικά του Rome Masters). Ο αγώνας διακόπηκε δύο φορές λόγω έντονης βροχής. Εκνευρισμένος από το γεγονός ότι η μητέρα του μιλούσε στα ρώσικα την ώρα της αναμέτρησης με τον Μεντβέντεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς της ζήτησε να αποχωρήσει από το γήπεδο κι εκείνη μετακινήθηκε από το box στην εξέδρα.

Μετά από δύο ώρες και 40 λεπτά οι αθλητές επέστρεψαν, αλλά πρόλαβαν να παίξουν έναν μόλις γύρο με τον 24χρονο Τσιτσιπά να προηγείται με 5-4. Οι αθλητές έμειναν στα αποδυτήρια για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά και στην επόμενη παρτίδα ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 40-0.

Αμέσως μετά ήρθε το ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά προς την μητέρα του το οποίο τον έβγαλε εντελώς εκτός ρυθμού.

«Μιλάς στη δική τους γλώσσα. Αν έχεις τον θεό σου», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για να συνεχίσω πρέπει να γίνει με τον δικό μου τρόπο. Πρέπει να φύγει από το γήπεδο».

Ο διάλογος έγινε στα ελληνικά. Ο διαιτητής παρενέβη για να τον ρωτήσει τι συμβαίνει και αν χρειάζεται κάτι. Η μητέρα του, ωστόσο, αποχώρησε και κάθισε σε άλλο σημείο της εξέδρας.

Ο Μεντβέντεφ κράτησε το σερβίς του και έκλεισε το πρώτο σετ με 7-5. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να προηγηθεί με 4-3. Ο Μεντβέντεφ κατέκτησε ωστόσο τους επόμενους τρεις γύρους εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στον τελικό με 7-5, 7-5.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος