Στα ίχνη του 12ου υπόπτου – Ανθρωποκυνηγητό για τον 25χρονο «Ντίνο» (video)

Στο κάδρο της εξιχνίασης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, μπαίνει πλέον ευκρινώς το δωδέκατο άτομο που αναζητά η αστυνομία με τις αρχές να πλησιάζουν την ταυτοποίηση του, και να υποδεικνύεται μάλιστα από συγκατηγορούμενο του, ως ο άνθρωπος με το δρεπάνι. Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, υποστηρίζοντας πως δεν έχει ανάμιξη στη στυγερή δολοφονία, ενώ το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν τέσσερις ακόμη κατηγορούμενοι.

Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνει ο «Ντίνος» το 12ο ύποπτο πρόσωπο στη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 25χρονο Έλληνα, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου μάρκας vw polo σκούρου χρώματος που έστριψε αριστερά στην οδό Γαζή. Παραμένει άφαντος όπως και το αυτοκίνητο.

Το όνομά του φέρεται να έδωσε στις αρχές ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής που κρατούσε το δρεπάνι: «Ξέρω μόνο ότι τον λένε Ντίνο. Δεν ξέρω το επίθετό του. Πρώτη φορά τον έβλεπα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Διαβάζω και για κάποιον μεγάλο που διαφεύγει τη σύλληψη. Αυτό που θέλω να σας πω είναι, για την Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει “μικρός και μεγάλος” και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη ελληνική δικαιοσύνη».

Μετά από συνεννόηση των ελληνικών και των αλβανικών αρχών, αλλά και την συγκατάθεση του ίδιου, περίπου στις 21.30 το βράδυ της Πέμπτης, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής έφυγε από το αστυνομικό μέγαρο της Κορυτσάς και παραδόθηκε στην Κρυσταλλοπηγή, στις ελληνικές αρχές

Το πρωί οδηγήθηκε στην ανακρίτρια. Υποστήριξε ότι δεν χτύπησε κανέναν από την παρέα του Άλκη. Όπως είπε: «Ήμουν στο αυτοκίνητο πίσω από τον συνοδηγό. Δεν κρατούσα κανένα αντικείμενο. Δεν κατάφερα κανένα χτύπημα σε κανέναν. Μόνο καταδίωξα κάποια άτομα».

Ο δικηγόρος του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος δήλωσε πως: «Η θέση του εντολέα μου επί της ουσίας, μια κουβέντα μπορώ πλέον να πω γι αυτόν, είναι ότι δεν χτύπησε, ο συγκεκριμένος δεν έχει καταφέρει χτυπήματα. Ούτε μαχαίρι κρατούσε, ούτε χτύπησε ο συγκεκριμένος».

Κοινή υπερασπιστική γραμμή

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν ακόμα τέσσερις συλληφθέντες. Πρόκειται για τους τρεις Έλληνες οι οποίοι επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο, ένα μαύρο Renault clio. Όλοι υποστήριξαν ότι δεν χτύπησαν κανένα από τα παιδιά.

Ο 22χρονος Δ.Χ. οδηγός του αυτοκινήτου, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Δεν ενεπλάκη στη δολοφονική επίθεση. Έφτασα εκεί αλλά ήδη το επεισόδιο είχε λήξει και οι συγκατηγορούμενοι μου αποχωρούσαν. Δεν κρατούσα τίποτα, δεν χτύπησα κανέναν”.

Επίσης ο 23χρονος στην απολογία του είπε: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Συγνώμη που ήμουν εκεί, αλλά δεν απομακρύνθηκα από το αυτοκίνητο και δεν τον χτύπησα».

Ο 21χρονος Ι.Β. στην απολογία του είπε: «Πήγα μέχρι το πορτ μπαγκάζ και δεν είδα τίποτα από το επεισόδιο».

Από την πλευρά του αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε: «μόλις άκουσα την φασαρία του σκηνικού εγώ αυτό που είδα, ήταν δύο ανθρώπους, το παιδί που χαροπάλευε σε αυτό το σημείο μαζί με τον φίλο του αλλά ήταν τόσο σκοτεινά εδώ πέρα που δεν μπορείς να διακρίνει, μέσα σε τρία λεπτά ήρθε πολύ γρήγορα το πρώτο περιπολικό βγήκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας έπαιρνε το ασθενοφόρο και άλλος έδινε τις πρώτες βοήθειες».

Για τέταρτο αυτοκίνητο που εμπλέκεται στην δολοφονία του Άλκη έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Αυτό αναμένεται να φανεί από το σύνολο των καμερών και το τι καταγράφηκε εκείνο το βράδυ, όχι από μόνο από τις κάμερες στον τόπο του εγκλήματος».

H αστυνομία έβαλε λουκέτο σε τρεις συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη, καθώς λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Μέχρι στιγμή έχουν κλείσει 11 σύλλογοι, ενώ έρευνες διεξάγονται σε άλλους 18 συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Στα ίχνη του 12ου υπόπτου – Ανθρωποκυνηγητό για τον 25χρονο «Ντίνο» (video)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/2 στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την εξέταση των υπό κατάθεση μέτρων σε θεσμικό και επιχειρησιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Οι ανακοινώσεις των μέτρων θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Oι έρευνες

Στο στόχαστρο έχει μπει το τρίτο αυτοκίνητο μάρκας vw polo, σκούρου χρώματος, σε αυτό επέβαιναν οι «σκληροί».

Ο 25χρονος Έλληνας Α.Β. γνωστός ως «Αθηναίος» και σεσημασμένος για παράβαση του νόμους περί ναρκωτικών, ο 21χρονος Έλληνας Ι.Μ., πρώην ποδοσφαιριστής, με το δρεπάνι και ο 23χρονος G.K. από την Αλβανία (και μάλιστα οι τελευταίοι δύο κρύβονταν μαζί σε σπίτι στην οδό Αρτέμιδος στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου βρέθηκε και ποσότητα χασίς).

Οι αστυνομικοί σαρώνουν τις κάμερες και αναλύουν οπτικό υλικό, καθώς μέχρι στιγμής οι πινακίδες είναι άγνωστες.

Άγνωστος όμως παραμένει και ο οδηγός, ο οποίος όταν οι τρεις παραπάνω κατέβηκαν για να επιτεθούν αυτός φέρεται να έμεινε στη θέση του, ακούσαμε όμως και στο βίντεο ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ελληνικής καταγωγής, από 22 έως 25 ετών, ύψους περίπου 1,80, μελαχρινός με κοντό μούσι.

Επίσης υπάρχει αναφορά πως ο 25χρονος Αθηναίος «πήρε τηλέφωνο και κάποιο άλλο άτομο γύρω στα 23-24, γύρω στο 1,70, φορούσε σκούφο και ήταν αξύριστος».

«Τα συλλυπητήρια δεν είναι για μένα, είναι για αυτούς που δεν γνώρισαν τον Άλκη να τον κάνουν φίλο τους, συλλυπητήρια λοιπόν στα παιδιά αυτά που έκαναν αυτήν την πράξη», δήλωσε ο πατέρας του Άλκη, Άρης Καμπανός.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη αποδέχεται τη συγγνώμη των δολοφόνων του παιδιού του, θέλοντας να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε ώστε τα φαινόμενα οπαδικής βίας να πάψουν δια παντός: «θέλω να κρατήσω την ψυχοσύνθεσή μου σε υγιή κατάσταση για να συνεχίσω αυτό που έδωσα σαν υπόσχεση, δηλαδή ο χαμός του Άλκη να αποτελέσει ένα γεγονός συνένωσης και όχι ένα γεγονός διχασμού, ομάδων, ανθρώπων, του λαού».

Στα ίχνη του 12ου υπόπτου – Ανθρωποκυνηγητό για τον 25χρονο «Ντίνο» (video)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Μία σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη του Άλκη έκαναν φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί στο σημείο της στυγερής δολοφονίας.

Όπως είπαν:

«Η εγκληματική δράση όλων αυτών των συμμοριών που λειτουργούν σαν τάγματα εφόδου δεν φοβίζουν κανέναν».

«Άμα δεν στοχοποιηθούν και δεν περιθωριοποιηθούν από την ίδια τη νεολαία και το λαό συνολικά θα συνεχίσουν να κάνουν αυτά που κάνουν».

«Θα μπορούσε να είναι ο αδελφός μας, ο φίλος μας, ο συμφοιτητής μας, ο διπλανός μας στο έδρανο».

«Οι συμφοιτητές σου δεν σε ξεχνάμε, στο υποσχόμαστε θα αλλάξει αυτός ο κόσμος», έγραψαν σε πανό οι φίλοι του Άλκη.

Μαθητές του Γυμνασίου Σοφικού Κορινθίας συγκινούν, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα κατά της βίας, όπως «σταματήστε τη βία, το φόβο, το θάνατο, θέλουμε ελπίδα, τα όνειρά μας, τη ζωή που αξίζουμε».

«Μόλις μάθαμε το γεγονός είχαμε σοκαριστεί και συγκλονιστεί, είχαμε παγώσει», δήλωσε η μαθήτρια Ελένη Γκεζερλή, ενώ ο μαθητής Δημήτρης Κλέττας ανέφερε πως «θέλουμε να σταματήσει γενικά η βία και στον αθλητικό χώρο και γενικότερα».

Ρεπορταζ: Κάτια Νιάκαρη, Λία Χριστάρα, Κώστας Καντούρης, Στέλιος Νικητόπουλος, Ηλιάνα Σκουλή, Πέγκη Μπρούσαλη, Δήμητρα Σέκη

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Συγκοινωνούντα δοχεία εγκληματικότητας οι σύνδεσμοι οπαδών – Οι σκοτεινές διασυνδέσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος