Στα δικαστήρια για το γερμανικό ριάλιτι στην Πάρο – Την Παρασκευή η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα (video)

Έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Πάρου η διεξαγωγή του γερμανικού ριάλιτι, ερωτικού περιεχομένου, «Are you the one» στο όμορφο νησί, με τον δήμαρχο του νησιού Μάρκο Κωβαίο και τον δικηγόρο Νίκο Αγαπηνό να μιλούν στην ΕΡΤ για το θέμα που κατέληξε στα δικαστήρια.

«Εκτός από την όχληση που δημιουργείται, υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα», ανέφερε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο Νίκος Αγαπηνός, η δικηγορική εταιρία του οποίου κατέθεσε προσωρινή διαταγή για να σταματήσει τα γυρίσματα του ριάλιτι, το οποίο χαρακτηρίζει ως «ερωτικού και σεξιστικού περιεχομένου».

Με εντολή του πελάτη του, που διαθέτει πολυτελές ακίνητο το οποίο συνορεύει με τις κατοικίες στις οποίες γυρίζεται το reality, ο δικηγόρος προσπάθησε μέσω των ασφαλιστικών μέτρων να σταματήσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα, επικαλούμενος λόγους προστασίας του ιδιωτικού και του δημοσίου συμφέροντος.

«Πέραν της καταστροφής του τοπίου, το να νοικιάζουμε το σπίτι μας και να διεξάγονται εκεί τα γυρίσματα ενός ριάλιτι, φυσικά και δεν είναι χρήση κατοικίας. Εκεί παίζεται μουσική, έχουμε εκκωφαντικούς θορύβους, πετάνε drones όλη μέρα, πύργοι έχουν στηθεί με εκτυφλωτικό φωτισμό», ανέφερε ο κ. Αγαπηνός.

Μια διαφορετική εικόνα έδωσε από την πλευρά του ο Μάρκος Κωβαίος, δήμαρχος Πάρου αναφέροντας ότι η κοινότητα είναι ένα φιλήσυχο χωρίο και μέχρι τώρα δεν είχε κάνει παράπονο από κάποιο κάτοικο. «Είδα με απορία το εξώδικο… Το επιχειρείν στο νησί μας έχει πάρει μια άλλη μορφή. Το να επιλέγουν παγκόσμιοι οργανισμοί παραγωγής ταινιών το νησί μας είναι σημαντικό», ανέφερε ο κ. Κωβαίος, διευκρινίζοντας ότι «εμείς επιζητούμε τη νομιμότητα. Ούτε τα μάτια θα κλείσουμε, ούτε τα αυτιά σε κανέναν».

Τι προκάλεσε τα ασφαλιστικά μέτρα

Για την ιστορία εικόνες με τους παίκτες του γερμανικού ριάλιτι να ερωτοτροπούν σε παραλία της Πάρου αλλά και να επιδίδονται σε σκηνές ερωτικού περιεχομένου σε ιδιωτική βίλα στον Φάραγγα, προκάλεσε την αντίδραση του ιδιοκτήτη γειτονικής εξοχικής κατοικίας που κατάθεσε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα.

Στόχος του reality είναι η επιλογή ερωτικού συντρόφου μέσα από την κοινή συμβίωση σε πολυτελή βίλα, αλλά και μέσα από πάρτι, δοκιμασίες και παιχνίδια, που βοηθούν τους είκοσι διαγωνιζόμενους να γνωριστούν καλύτερα, να έρθουν πιο κοντά και να εκδηλωθεί η ερωτική τους χημεία.

Το reality είχε πραγματοποιήσει και πέρυσι στην Πάρο με μεγάλη επιτυχία, δίνοντας τουριστική προβολή στο νησί και χρήματα στους κατοίκους, αφού κινηματογραφήθηκε εκτός σεζόν με ξενοδοχεία και χώρους εστίασης να ανοίγουν για να εξυπηρετήσουν την γερμανική παραγωγή.

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται την Παρασκευή, ενώ στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα θα συζητηθούν και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η δικηγορική εταιρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος