Στ. Πέτσας: Να γίνει μάθημα το πάθημα της Μυκόνου – Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (video)

Το μέτρο αναστολής εργασίας  ίσως αποδειχτεί  ισχυρό κίνητρο και για τους πλέον επιφυλακτικούς να εμβολιαστούν, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ σημειώνοντας ότι η σχετική τροπολογία κατατίθεται στη Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απάντησε μεταξύ άλλων σε ερωτήματα σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο αλλά και το άνοιγμα των σχολείων.

Η δική μου κόρη 17 ετών θα εμβολιαστεί αύριο, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στην 15χρονη ‘Αρτεμη που ανέφερε ότι πολλοί συμμαθητές της στη Θεσσαλία δεν έχουν γονική συναίνεση για να εμβολιαστούν.

Το άνοιγμα σχολείων ήδη εξελίσσεται σε πηγή ανησυχίας καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι η πολυπληθέστερη ομάδα εργαζομένων.

Η κατάσταση βελτιώνεται με ευαισθητοποίηση, ανέφερε ο κ. Πέτσας και ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο την ερχόμενη Δευτέρα, ανέφερε ότι ήταν ισχυρό καμπανάκι εντός κι εκτός Ελλάδας, «με την ελπίδα να γίνει μάθημα».

Αν δεν χαθεί ο Αύγουστος λόγω αναβλητικότητας στους εμβολιασμούς, μέχρι αρχές Σεπτέμβρη πιστεύω να υπάρχει ικανοποιητικό τείχος ανοσίας, ανέφερε και κληθείς να σχολιάσει την είδηση ότι στη Θεσσαλονίκη είναι σε εξέλιξη διαμαρτυρία υγειονομικών υπέρ των εμβολιασμών αλλά όχι της υποχρεωτικότητας, απάντησε:

«Δεν είναι θέμα ούτε εργασιακό ούτε μισθολογικό, αναρωτιέμαι τι θα πουν οι συνδικαλιστικοί φορείς», ενώ κάλεσε να παραμεριστούν μικροκομματικά- συνδικαλιστικά συμφέροντα.

Η Εκκλησία είναι αρωγός στο πρόγραμμα «Ελευθερία»,  ανέφερε ο κ.Πέτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος