Σπάνια τα περιστατικά θανάτου από Covid-19 σε βρέφη – Παιδίατρος αποκαλύπτει από τι κινδυνεύουν τα παιδιά (video)

Για το θλιβερό περιστατικό του θανάτου ενός νεογνού 52 ημερών από κορονοϊό μίλησε στην ΕΡΤ ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ καθησυχάζοντας τους γονείς ότι αυτά τα περιστατικά είναι σπάνια.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» το βρέφος μολύνθηκε ενδοοικογενειακά καθώς στην οικογένεια οι γονείς ήταν ανεμβολίαστοι.

«Η νόσος Covid-19 ήταν πολύ βαριά και αυτό ίσως το οδήγησε στο θάνατο. Ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός», εξήγησε λέγοντας παράλληλα ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε κάποια άλλη αιτία ή ενδονοσοκομειακή μόλυνση.

Ο καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ, με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, κάλεσε τις εγκύους να εμβολίαζονται και να μη φοβούνται.

«Η σύσταση είναι να εμβολιάζεται όλος το πληθυσμός και ιδίως οι γυναίκες που περιμένουν παιδιά», δήλωσε.

Αναφορικά με την περίπτωση του 15χρονου μαθητή, ο οποίος παρότι είναι διπλά εμβολιασμένος, βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο κ. Ροηλίδης υπενθύμισε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν είναι 100%: «Φανταστείτε πόσο βαριά θα ήταν η μυοκαρδίτιδα αν το παιδί αυτό ήταν ανεμβολίαστο. Τα προβλήματα που προκαλεί ο κορονοϊός είναι πιο σοβαρά από αυτό».

Όσον αφορά τους μαθητές που έχουν νοσήσει από κορονοϊό ο κ. Ροηλίδης ανέφερε ότι θα χρειαστούν παρακολούθηση, έστω καν έχουν νοσήσει ελαφρά καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο εμφάνισης κάποιου σοβαρού συνδρόμου.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος