Εμβόλια και μεταλλάξεις: Τι λένε οι καθηγητές Σπ. Πουρνάρας – Κ. Ζώη (video)

Για το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς και για το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών του κορονοϊού που θα δοκιμαστεί κλινικά “προφανώς και σε ασθενείς του Αττικού Νοσοκομείου”, αλλά και για την ινδική μετάλλαξη, μίλησαν στην ΕΡΤ δύο ακόμη ειδικοί. Ο καθηγητής μικροβιολογίας Σπύρος Πουρνάρας απάντησε σε ερώτηση τηλεθεατή που εμβολιάστηκε με AstraZeneca και ξύπνησε με “πυρετό” ότι πρόκειται για φυσιολογική ανοσιακή απάντηση του οργανισμού”.

Η Μ. Βρετανία σώθηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca κι εμείς το αμφισβητούμε, παρατήρησε ο κ. Πουρνάρας.

Για τη συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ ως προς το εισπνεόμενο φάρμακο, ο καθηγητής μίλησε για βιολογική θεραπεία που ελαττώνει τη φλεγμονή στους πνεύμονες κι ακριβώς επειδή εισπνέεται ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες παρενέργειας.

Η ερευνήτρια Ιατροβιολογικών Ερευνών Κ. Ζώη επανέλαβε ότι υπάρχουν πολύ λίγα δεδομένα για την ινδική μετάλλαξη και ανέφερε: Στην Ινδία επικρατούσε η βρετανική μετάλλαξη το Φλεβάρη, αλλά μετά την πτώση κρουσμάτων και τη χαλάρωση μέτρων, ακολούθησε άνοιγμα θρησκευτικών εκδηλώσεων μέχρι και κινηματογράφων που σε συνδυασμό και με το σύστημα υγείας ίσως να σχετίζεται με τις εφιαλτικές εικόνες που βλέπουμε εκεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος