Σπ. Μπιμπίλας: Ο κλάδος των ηθοποιών παραμένει πληττόμενος (video)

“Το όριο πληρότητας του 50% στα θέατρα είναι μικρό σε σχέση με τους κινηματογράφους. Είμαστε συνέχεια σε συζητήσεις και αγωνιούμε για τον κλάδο που θα συνεχίσει να είναι πληττόμενος, με την ανεργία πολύ μεγάλη”, τόνισε ο εκπρόσωπος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

“Στο θέατρο πρέπει να είσαι με τη μάσκα και δεν τρως άρα γιατί να μην αυξηθεί η πληρότητα”, πρόσθεσε ενώ ευχαρίστησε το κοινό που κι εν μέσω της πανδημίας “απέδειξε ότι αγαπάει το θέατρο παρακολουθώντας διαδικτυακά παραστάσεις”.

Αναφορικά με τα αιτήματα πέρα από το να αυξηθεί το όριο πληρότητας, ο κ. Μπιμπίλας μίλησε κατά της αδήλωτης εργασίας και τόνισε ότι οι ηθοποιοί πρέπει να πληρώνονται από την πρώτη ημέρα της πρόβας, ενώ διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις.

Κατά τη χθεσινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας θέσαμε θέμα επιδότησης για να επιβιώσουν οι άνεργοι. Στην περίοδο κορονοϊού κανείς δεν έχει βάλει ένσημα άρα πώς θα πάρουν επίδομα ανεργίας, πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι το Ταμείο Αλληλοβοηθείας “δεν μπορεί να έχει συνέχεια χορηγίες για να μοιράζει επιδόματα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος