Σουβλάκι: Πού θα φτάσει η τιμή του – Προβληματισμός από τις συνεχείς ανατιμήσεις (video)

Θέμα συζήτησης έχει γίνει στις παρέες  και στα οικογενειακά τραπέζια το πόσο στοιχίζει πια το σουβλάκι, που από ένα οικονομικό γεύμα κοντεύει- λόγω ανατιμήσεων– να γίνει είδος πολυτελείας. Ο Νίκος Αγγελικούσης, πρόεδρος του Συλλόγου Ψητοπωλών Αττικής και ο Λευτέρης Ιωσηφίδης, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, μίλησαν στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».

Στην διαφορετική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επαγγελματίες της εστίασης αναφέρθηκε ο κ. Ιωσηφίδης περιγράφοντας πώς οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και η ακρίβεια οδηγούν τους εστιάτορες υποχρεωτικά σε αυξήσεις στις τιμές.

«Η αύξηση του ενεργειακού κόστους μας ξεπερνάει. Οι λογαριασμοί εκτοξεύονται πια», πρόσθεσε ο κ. Ιωσηφίδης, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι η τιμή εκεί αγγίζει τα 3,5 ευρώ.

Δυσβάσταχτες οι αυξήσεις σε πρώτες ύλες και ενέργεια

«Από το Γενάρη οι αυξήσεις στα προϊόντα είναι πια δυσβάσταχτες. Ότι μπαίνει μέσα στο μαγαζί είναι πιο ακριβό. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε και το φόβο των καταναλωτών ότι η τιμή θα πάει σε ένα δυσπρόσιτο επίπεδο. Το σουβλάκι πρέπει να παραμείνει σε μια φιλική τιμή για τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Νίκος Αγγελικούσης, πρόεδρος του Συλλόγου Ψητοπωλών Αττικής.

Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος λέγοντας ότι οι αυξήσεις δεν θα κάνουν το σουβλάκι απαγορευτικό είδος για τον κόσμο και ένα μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων θα απορροφηθεί από τους επαγγελματίες που δεν θέλουν να χάσουν πελατεία.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη – Λία Χριστάρα 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος