Ακόμα ένα δύσκολο 24ωρο με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται από τους μετεωρολόγους, με τους κατοίκους και τις αρχές στις «κόκκινες» περιοχές να είναι επί ποδός. Και σήμερα αναμένεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα έως και τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.
Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.
Έντονη καταιγίδα εκδηλώθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και για 1,5 περίπου ώρα, στον Βόλο και σε πολλές άλλες περιοχές της Μαγνησίας.
Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, σε ανάλογες καιρικές συνθήκες, η περιοχή στην οποία υπήρξε πρόβλημα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, αλλά και εθελοντών για απάντληση των υδάτων, ήταν η οδός Λαρίσης, στη συμβολή της με την οδό Νεαπόλεως όπου το νερό ξεπερασε την διαχωριστική νησίδα (30 πόντους).
Στη Θάσο πλημμύρισαν σπίτια και ξενοδοχεία, στη Χαλκιδική φούσκωσαν χείμαρροι, κάμπινγκ πλημμύρισαν, ενώ σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα.
Μπουρίνια προκάλεσαν προβλήματα και το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Η κακοκαιρία «βούλιαξε» ξανά την Αττική, όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική ήταν ίσο με 41mm και καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Χαϊδάρι ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στον Υμηττό – Δάφνη και ήταν ίσο με 30mm.
Δείτε πού βρέχει τώρα ΕΔΩ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος