Σοκαριστικές καταγγελίες – Την ερχόμενη εβδομάδα θα απολογηθεί ο ιερέας (video)

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες ανήλικου κοριτσιού κατά 37χρονου ιερέα για συστηματικό βιασμό της από το 2019 και για έναν χρόνο μέσα στον Ναό. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για το αδίκημα της πορνογραφίας, ενώ στο φως ήρθε ήδη δεύτερη καταγγελία 19χρονης για ανήθικη πρόταση, με τον ίδιο να αρνείται κάθε κατηγορία. Οι αρχές ερευνούν πιθανή συστηματική αλίευση θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από τον 37χρονο μέσω του κατηχητικού.

Δεν χωρά ανθρώπινος νους τις καταγγελίες ότι ένας ιερέας και πατέρας τριών παιδιών βίαζε κατ΄επανάληψη ένα 15χρονο κορίτσι μέσα στην εκκλησία που λειτουργούσε, αλλά και στο χώρο κατήχησης. Τη σοκαριστική καταγγελία έκανε το ίδιο το κορίτσι, στις αρχές, τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι πράξεις του 37χρονου, σύμφωνα με την καταγγελία, συνέβαιναν επί έναν ολόκληρο χρόνο, από το 2019 έως και το Μάιο του 2020 και βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο: Βιασμός, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου, πορνογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος ήταν ο δάσκαλος της ανήλικης στο κατηχητικό και ο άνθρωπος που είχε καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του νεαρού κοριτσιού. Επί ενάμιση χρόνο φέρεται να κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό όσα βίωνε μόλις πριν από δύο μήνες κατάφερε να μιλήσει στη θεία της.

Ο ιερέας δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία την Πέμπτη 20/1 διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Με ταχύτατες διαδικασίες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 25/1.

Η είδηση της σύλληψης και των καταγγελιών σε βάρος του έπεσε σαν βόμβα στην ενορία και τη γειτονιά του.

«Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση. Όταν είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε μόνοι μας για όλα αυτά που ακούστηκαν», δήλωσε η σύζυγος του ιερέα.

Νέες καταγγελίες

Ακόμα μία νεαρή κοπέλα καταγγέλλει στην ΕΡΤ ότι ο κατηγορούμενος ιερέας, με αφορμή μια επαγγελματική συνεργασία, την προσέγγισε ερωτικά και για ημέρες την καλούσε στο τηλέφωνο και της έστελνε μηνύματα.

«Μου βγάζει ένα 50αρικο και μου λέει ότι θέλει μία ώρα από τη ζωή μου. Να πηγαίνουμε σε ένα κτίριο που έχει πάρει, μόνο οι δυο μας, να μη φοβάμαι, ότι θέλει το καλό μου και να περάσουμε καλά», δήλωσε η Λούνα Φίζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο περίπου χρόνο ο χώρος του κατηχητικού είχε μεταφερθεί από την εκκλησία, σε αυτό τον ιδιόκτητο χώρο που δεν φέρει κανένα διακριτικό.

Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου ο 37χρονος τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές με την αστυνομία να βρίσκεται μπροστά σε μια υπόθεση με πολλές πτυχές και την ανήλικη να είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Ψυχολόγος του τμήματος ανηλίκων βρίσκεται διαρκώς κοντά στο 17χρονο σήμερα κορίτσι για να το στηρίξει.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς , ο ιερέας μετά από εξομολόγηση της είπε ότι: «Η εξομολόγηση έχει στάδια και ένα από αυτά είναι το ερωτικό κομμάτι».

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια στο usb και τον υπολογιστή του ιερέα θα αναζητηθούν απαντήσεις και αποδείξεις για τις βαριές κατηγορίες. Όπως υποστήριξε η ανήλικη στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, της ζητούσε να μείνει μετά την κατήχηση και εκείνη τον παρακαλούσε να σταματήσει να την πιέζει.

Ο 37χρονος ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα μετά την προθεσμία που πήρε, στους αστυνομικούς δεν παραδέχτηκε τις πράξεις του.

«Δεν μπορώ να καταλάβω που την έχω ενοχλήσει, που μπορεί να την έχω πειράξει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Ρεπορτάζ: Kάτια Νιάκαρη, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Κώστας Παπαδόπουλος

Πηγή: EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος