Σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα – Α. Σκουτέλης: Θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι στη Β. Ελλάδα

Έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου θα είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης καθώς εντάσσονται στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας. Παράλληλα παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας. Επιπλέον, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).

Τα μέτρα που ισχύουν είναι: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 τα ξημερώματα έως τις 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και απαγόρευση μουσικής καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

«Όπως βλέπουμε τις τελευταίες μέρες ο καθοριστικός παράγοντας για το αν θα μπει ένα μίνι lock down όπως λέγεται σε μια περιοχή είναι πια το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του συγκεκριμένου πληθυσμού» τόνισε ο καθηγητής παθολογίας- λοιμωξιολόγος Αθανάσιος Σκουτέλης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις 6». Όπως είπε αυτό  «αυτό φαίνεται πολύ καλά στην περίπτωση της βόρειας Ελλάδας καθώς και με την Κρήτη και άλλες περιοχές».

Ο καθηγητής ανέφερε ακόμα ότι «η ουσία είναι ότι έχουμε καταλάβει πλέον τι γίνεται κι ο εμβολιασμός είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να αποτρέψει τέτοιου είδους φαινόμενα».

«Ενας σωστός κι έξυπνος άνθρωπος αυτό που κάνει είναι να διδάσκεται από τα λάθη του. Τα λάθη λοιπόν τα περσινά δεν πρέπει να επαναληφθούν φέτος. Θυμόμαστε τι έγινε στη Βόρεια Ελλάδα πέρσι κι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Αρα λοιπόν οποιοδήποτε μέτρο αποσκοπεί στο να προλάβουμε ή να ελαττώσουμε την πιθανότητα κάποιας μεγάλης έξαρσης που θα οδηγήσει σε ανεπάρκεια και σοκ το σύστημα και κυρίως τις ΜΕΘ πρέπει να εφαρμοστεί έγκαιρα».

Για το ποσοστό εμβολιασμού ανέφερε ότι είναι χαμηλότερο από ότι περιμέναμε αλλά έστω κι ένας να εμβολιάζεται κάθε μέρα είναι επιτυχία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος