Σκηνές Φαρ Ουέστ στην Αθήνα – Γνώριμοι στις αρχές οι δράστες των συμπλοκών σε Κ. Πατήσια και Αγ. Αναργύρους (video)

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες σε δύο πολυσύχναστες γειτονιές της Αθήνας, σε βραδινή ώρα με πολύ κόσμο στο δρόμο. Ξεκίνησε με ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα Κάτω Πατήσια και κατέληξε σε αιματηρή καταδίωξη στους Αγίους Αναργύρους, μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των περαστικών.


Σκηνές άγριας δύσης στα πυκνοκατοικημένα Πατήσια, σε ώρα αιχμής. Όπως φαίνεται στο βίντεο, δευτερόλεπτα μετά το μακελειό ένας άνδρας είναι πεσμένος αιμόφυρτος στο δρόμο. Κάποιοι τον πλησιάζουν, και μόλις ακούγονται ξανά πυροβολισμοί, απομακρύνονται έντρομοι.

Όλα άρχισαν όταν ένας άνδρας και μια γυναίκα, αλλοδαποί, που επέβαιναν σε Μερσεντές  συνάντησαν στην οδό Κουρτίδου, ομάδα 7 αλλοδαπών, που επέβαιναν σε μια μοτοσυκλέτα κι ένα αυτοκίνητο. Ο 48χρονος οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου πυροβόλησε τον οδηγό της μηχανής.

Δευτερόλεπτα μετά, ο οδηγός και ένας επιβάτης του δεύτερου αυτοκινήτου δέχτηκαν και αυτοί πυρά από τον 48χρονο.

Η γυναίκα, οδηγώντας τη Μερσεντές, παρέσυρε έναν από τους τραυματίες και λίγο μετά συνελήφθη στο σημείο.

Ο 48χρονος πρωταγωνιστής του μακελειού προσπάθησε αρχικά να διαφύγει πεζός. Στη συνέχεια απείλησε με το πιστόλι οδηγό διερχόμενου ΓΙΑΡΙΣ, τον κατέβασε και διέφυγε με το όχημα του.

Ο 48χρονος έφτασε με το κλεμμένο όχημα στους Αγίους Αναργύρους και αρχικά σταμάτησε σε βενζινάδικο στη λεωφόρο Δημοκρατίας, απειλώντας τον έντρομο υπάλληλο.

«Είχε παγώσει, απλά είπε όλα καλά φίλε και έβγαλε το όπλο του. Τίποτα άλλο» ανέφερε υπάλληλος του πρακτορείου καυσίμων.

Ο δράστης οδηγώντας το κλεμμένο Yaris ανέβηκε τη Λεωφόρο Δημοκρατίας και λίγα μέτρα πιο πάνω σε ένα πάρκινγκ εγκατέλειψε το όχημα. Στη συνέχεια με τα πόδια κατευθύνθηκε στο συγκεκριμένο μπαρ που βλέπετε και οι εργαζόμενοι βλέποντας τον σε άσχημη κατάσταση του έδωσαν 20 ευρώ.

Αστυνομικές δυνάμεις που αναζητούσαν το δράστη τον εντόπισαν έξω από το καφέ-μπάρ. Στη θέα του περιπολικού ο 48χρονος άνοιξε πύρ εναντίον του πληρώματος. Οι δυο αστυνομικοί ευτυχώς φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τραυματίστηκαν ελαφρά, ένας στο στήθος και τα πόδια και ο δεύτερος στα πόδια. Ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 48χρονο.

Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου τους επισκέφτηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας.

«Έκαναν το καθήκον τους με αυτοθυσία σώζοντας ανθρώπινες ζωές στους Αγίους Αναργύρους. Η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα» ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

(«Το οργανωμένο έγκλημα δραστηριοποιείται ανενόχλητο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασχολείται με την πανεπιστημιακή αστυνομία» σχολίασε ο τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Τόσο ο 48χρονος που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, όσο και οι δυο νεκροί στη συμπλοκή στα Πατήσια, 46 και 23 ετών, φέρεται να είναι γνώριμοι των αρχών.

H συμπλοκή στα Πατήσια έγινε ανάμεσα στον 48χρονο δράστη που έπεσε νεκρό που επέβαινε στο πολυτελές αυτοκίνητο με την 43χρονη (η οποία έχει συλληφθεί και βρέθηκε στην τσάντα της ένα πιστόλι, ενώ είχε απασχολήσει πολλές φορές την αστυνομία για παράβαση νόμων περι εκδιδόμενων προσώπων) και σε ομάδα 7 ατόμων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και σε 2 ΙΧ αυτοικίνητα.

Ο 48χρονος πυροβόλησε και σκότωσε πρώτα τον 46χρονο οδηγό της μηχανής, με τον οποίο είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάιο για εμπόριο κοκαΐνης και ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο 46χρονος είχε βαρύ ποινικό παρελθόν με παραβάσεις των νόμων για ναρκωτικά, όπλα, διακεκριμμένες κλοπές και εγκληματική οργάνωση.

Ο 48χρονος φαίνεται πως είχε διαφορές για ναρκωτικά με κάποιους από την παρέα των 7 αλλοδαπών, ορισμένοι από τους οποίους προσήχθησαν στην Ασφάλεια.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Κάτια Νιάκαρη, Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος