Συνάντηση Π. Παυλόπουλου – Γ. Καμίνη με θέμα τις μεταναστευτικές ροές (vid)

«Tο δουλεμπόριο δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό από την Ευρώπη και από την Ελλάδα φυσικά», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας, ιδίως από την Τουρκία, κατά την συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, ο Π. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη οι παράνομοι μετανάστες να γυρίσουν στις χώρες από τις οποίες κατάγονται ή στις χώρες εκείνες από τις οποίες ξεκίνησαν για να έρθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των ελληνικών συνόρων.

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας είπε: «Και μιλώ ευθέως για την Τουρκία. Είναι γνωστό πώς έρχονται οι παράνομοι μετανάστες από την Τουρκία. Είναι γνωστό πως δεν υπάρχει κανενός είδους έλεγχος από την πλευρά των τουρκικών αρχών, οι οποίες δεν σέβονται τις υποχρεώσεις, τις οποίες έχουν. Εδώ, πρέπει οι Εταίροι μας να κινητοποιηθούν, αν μη τι άλλο για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο. Και σ’αυτό πρέπει να σας πω ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης συμφώνησε απόλυτα με τα λεγόμενα του Προέδρου της Δημοκρατίας και επισήμανε ότι η διάκριση μεταξύ προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τη μια πλευρά και παράτυπων μεταναστών από την άλλη είναι απολύτως εύστοχη και επιβάλλει διαφορετικού είδους προσπάθειες. Και σε εμάς και στην Ε.Ε.

Όπως τόνισε από τότε που ανέλαβε για πρώτη φορά στην πρώτη θητεία του τον Ιανουάριο του 2011 ήδη αντιλήφθηκε το πρόβλημα που δημιουργούσε στην πόλη η αθρόα ύπαρξη ανθρώπων παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι δεν είχαν και αντικείμενο εργασίας και πρόσθεσε ότι αυτό υποβάθμισε την πόλη σε τρομακτικό βαθμό.

«Πρέπει όμως και η Ευρώπη να μας βοηθήσει, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να επαναπατριστούν στις πατρίδες τους γιατί εδώ ο προορισμός στον οποίο έχουν έρθει να βρουν δουλειά είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να εκπληρωθεί, γιατί βλέπουν ότι ακόμα και για τους ίδιους τους Έλληνες αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα» κατέληξε ο κ. Καμίνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος