Συνάντηση Κοτζιά – Ερό την Τετάρτη στο Παρίσι

Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό θα έχει την Τετάρτη ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μετέβη την Τρίτη στο Παρίσι, προερχόμενος από το Λουξεμβούργο.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη του Ν. Κοτζιά στη γαλλική πρωτεύουσα, έχει στόχο τη γνωριμία και την καλλιέργεια των διμερών προσωπικών σχέσεων με τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο τον  Φεβρουάριο.

Στο τραπέζι και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου

Στη συνάντηση, που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης (17:15 ώρα Ελλάδας), αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν την προσφυγική κρίση, τη Συρία, τις προσπάθειες ειρηνευτικής διαδικασίας στο μεσανατολικό, τον ρόλο που διαδραματίζει η Ευρώπη, καθώς και τις σχέσεις της με την Τουρκία, υπό το φως της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου.

Η εμβάθυνση των ελληνογαλλικών σχέσεων και ο περαιτέρω συντονισμός σε διμερείς πρωτοβουλίες, θα αποτελέσουν τον κύριο στόχο της συνάντησης των δύο υπουργών.

Συζήτηση με εκπροσώπους από γαλλικά «think tanks»

Το απόγευμα της Τρίτης ο Ν. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους από γαλλικά «think tanks», σε συναντήσεις που οργανώνει στην πρεσβεία η πρέσβειρα Μαρία Θεοφίλη.

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για περιφερειακά, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

Με την ευκαιρία ειδικής τελετής στην πρεσβεία, ο Έλληνας υπουργός θα παρασημοφορήσει, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα Αρλέμ Ντεζίρ, με τον οποίο θα έχει δείπνο εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος