Συμφωνία λαιμητόμο για τον εργαζόμενο λαό “βλέπει” ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

«Η εκτίμησή μας είναι ότι η νέα συμφωνία – γιατί προς τα κει βαίνουν τα πράγματα, θα υπάρξει συμφωνία – θα είναι πραγματικά καρμανιόλα, λαιμητόμος για τον εργαζόμενο λαό, για το λαό της χώρας μας» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Real FM.

Ο κ. Κουτσούμπας απέδωσε τις αντιφάσεις και τις εμπλοκές που προκύπτουν στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν και στο πλαίσιο της ευρωζώνης και συνολικότερα της ΕΕ και σε κυβερνήσεις και σε διαφορετικά συμφέροντα που υπηρετούν αυτές.

«Για παράδειγμα είναι ή γίνεται ισχυρή, όλο και πιο ισχυρή η άποψη έστω και δοκιμαστικά στην αρχή για έξοδο από το ευρώ, δημιουργία δηλαδή σε μια πορεία ενός πιο σκληρού πυρήνα του ευρώ, της ευρωζώνης. Και βέβαια εδώ πειραματικά κάποιες δυνάμεις παίζουν με αυτή την άποψη να αποπεμφθεί η Ελλάδα από το ευρώ, σε ένα διπλό νόμισμα, σε ένα άλλο νόμισμα τέλος πάντων με διαφορετικές εκδοχές και σενάρια. Κυρίως εκεί οφείλεται το ζήτημα και όχι στα διάφορα μέτρα που κάθε φορά προτείνει ο ένας ή ο άλλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διασαφήνισε ότι η κυρίαρχη αυτήν την στιγμή άποψη για προώθηση της οικονομικής και πολιτικής ενοποίηση της ΕΕ αφορά και σε διάφορα ισοδύναμα μέτρα, αλλά και στο πως θα «συμπεριφερθεί αυτή η συμφωνία απέναντι στο κεφάλαιο, απέναντι στους βιομήχανους, απέναντι κυρίως στην αστική τάξη της χώρας, έτσι ώστε να ενισχύσει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά της σ’ αυτό το «δύσκολο περιβάλλον» που υπάρχει».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η άλλη άποψη, η οποία δεν είναι απ’ ό,τι φαίνεται η κυρίαρχη αυτή τη στιγμή, μιλάει για ένα πιο σκληρό πυρήνα, άρα με αποπομπή κάποιων χωρών -πρώτα απ’ όλα είναι η Ελλάδα σε αυτόν τον κατάλογο- από το ευρώ, αλλά εντός της ΕΕ φυσικά, χωρίς άλλες αλλαγές, οπωσδήποτε στοχεύει εκεί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος