Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 14χρονη Κυριακή που πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού – Τι δήλωσε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της οικογένειας (video)

Μέσα σε λίγες ώρες «έσβησε» μία 14χρονη μαθήτρια στη Λαμία, η οποία είχε προσβληθεί από κορονοϊό στα τέλη Νοεμβρίου. Στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε η Σοφία Σταυράκη, δικηγόρος της οικογένειας που αποχαιρετά σήμερα το παιδί της.

Έχει διαταχθεί ΕΔΕ

«Η οικογένεια θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνει στο βαρύτατο πένθος της. Αυτή την στιγμή έχει διαταχθεί ΕΔΕ από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, που υπάγεται το νοσοκομείο Λαμίας, και επίσης έχει διαταχθεί Εισαγγελική παραγγελία για να διερευνηθούν τα πραγματικά αίτια θανάτου της 14χρονης», δήλωσε η κ. Σταυράκη.

«Αυτή η διαδικασία κινείται σε κάθε αιφνίδιο θάνατο. Αν και ακόμα δεν έχω στα χέρια μου την ιατροδικαστική έκθεση. Το κορίτσι ήταν θετικό στην Covid-19 από τις 29 Νοεμβρίου. Το Σάββατο, 4/12, όταν εμφάνισε ραγδαία μια επιδείνωση, αμέσως η μητέρα κάλεσε ασθενοφόρο και το κορίτσι διεκομίσθει στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε στις 17.25», περιέγραψε η δικηγόρος της οικογένειας για τον αδόκητο χαμό της 14χρονης Κυριακής που ήταν μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Σταυράκη, η 14χρονη, που ήταν ανεμβολίαστη, το προηγούμενο διάστημα περνούσε πολύ ήπια την λοιμώδη νόσο και την παρακολουθούσε ιδιώτης ιατρός.

Αιτία να να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως αποκάλυψε, ήταν ένας αιφνίδιος πόνος που ένιωσε και άμεσα η μητέρα της φρόντισε να μεταβεί στο νοσοκομείο, δίχως όμως οι ιατροί να καταφέρουν να τη σώσουν.

Όπως είπε η δικηγόρος της οικογένειας της θανούσας, «η οικογένεια δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην όποια κατηγορία τυχόν αποδοθεί από την Εισαγγελία Λαμίας. Διόρισε και τεχνικό σύμβουλο. Έκανε αυτό που όφειλε να κάνει».

Στις 11:00 το πρωί σήμερα Τρίτη 7/12, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, στα Γαλανέικα Λαμίας, οικογένεια, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στην 14χρονη Κυριακή (Κέλλυ), που «έφυγε» τόσο άδικα από την ζωή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος