Σήμερα οι ανακοινώσεις και οι οδηγίες για τον εμβολιασμό εφήβων

Το σχέδιο εμβολιασμού των εφήβων πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα η Εθνική Επιτροπή με προϋπόθεση την γονική συναίνεση. Η σύσταση της Επιτροπής αφορά πρωτίστως ανήλικους με υποκείμενα νοσήματα και μόνο με εμβόλια αντιγόνου mRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό εφήβων 16 και 17 ετών, δηλαδή όσων έχουν γεννηθεί από 1ης Ιανουαρίου 2004 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2005.

Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται μόνο με MRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer και Moderna, η οποία έχει προς το παρόν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για εφήβους.

H χορήγηση εμβολίου σε μικρότερης ηλικίας παιδιά δεν είναι στα σχέδια της Επιτροπής Εμβολιασμών, που προτείνει ο εμβολιασμός να γίνεται μόνο σε παιδιά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει η ανησυχία των γονέων, που έχουν τα παιδιά τους σε κατασκηνώσεις όπου εντοπίστηκαν συρροές κρουσμάτων κορονοϊού, οι οποίες αποδίδονται στη μετάλλαξη Δέλτα. Μετά τα κρούσματα κορονοϊού που διαπιστώθηκαν σε κατασκηνώσεις σε Καπανδρίτι, Χαλκιδική, Χανιά και Ηλεία, άλλα τουλάχιστον έξι καταγράφηκαν σε ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου, τόσο μεταξύ παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος