Σημαντικές συναντήσεις του Χρ. Σπίρτζη στο Κάιρο

Μετά από τις συναντήσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Saad El-Geyoushi και τον υπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας Mohamed Shaker, κατά τη διάρκεια της επίσημης τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στο Κάιρο, αποφασίστηκε η συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου σε κρίσιμους τομείς ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία εμπειρογνωμόνων σε θέματα διαλιμενικής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και θέματα που αφορούν την ενιαία αντιμετώπιση στον τομέα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, τους σιδηροδρόμους, τις αστικές μεταφορές και την οδική ασφάλεια, αποφασίστηκαν στη συνάντηση που είχε ο κ. Σπίρτζης, επικεφαλής ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ακολούθησε με τον Αιγύπτιο υπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας, εξετάστηκαν οι δυνατότητες ευρύτερης ενεργειακής συνεργασίας. Μάλιστα, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αιγυπτιακή πλευρά για τον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και για επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συμπαραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος