Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Στους 55 οι ταυτοποιημένοι νεκροί

Ένας ακόμα νεκρός ταυτοποιήθηκε από την εξέταση δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στα 55, σύμφωνα με την Αστυνομία που διενεργεί το μακάβριο έργο της αναγνώρισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει ένα δείγμα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, το οποίο δεν ταιριάζει με αυτά των νεκρών, δηλαδή πρόκειται για επιβάτη που αγνοείται. Επίσης, έχει βρεθεί ένας νεκρός επιβάτης που δεν έχει αναζητηθεί από κανέναν οικείο του.

Από το Αρχηγείο του ΠΣ επίσης έγινε γνωστό ότι η έρευνα στον τόπο του δυστυχήματος είναι στην τελική της φάση, με την απομάκρυνση των δύο μηχανών, που καθυστέρησε χτες λόγω βροχής και θα ακολουθήσει η τελευταία «σάρωση» σε μια περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, οι άνδρες της ΕΜΑΚ χτένιζαν και σήμερα την περιοχή του δυστυχήματος ψάχνοντας να βρουν προσωπικά αντικείμενα των επιβατών. Νωρίτερα απομακρύνθηκαν και τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας ενώ σε λίγο αναμενόταν να ξεκινήσει η απομάκρυνση του 4ου και του 5ου βαγονιού τα οποία θα μεταφερθούν στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Λάρισα όπου και οι τεχνικοί πραγματογνώμονες τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουν τις έρευνές τους. Να σημειωθεί ότι αύριο το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ραψάνης θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Νέα προθεσμία έλαβε ο σταθμάρχης – Την Κυριακή η απολογία του

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος