Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ο επίλογος γράφεται στα νοσοκομεία και στα κοιμητήρια

Σε κλίμα ανείπωτου πόνου έγιναν σήμερα οι κηδείες ορισμένων από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σε κλίμα ανείπωτου πόνου έγιναν οι κηδείες ορισμένων από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η 24χρονη Ιφιγένεια βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι μαζί με τον σύντροφό της. Ο Γιώργος – 67ετών – ανέβηκε στο τρένο ενώ νωρίτερα του είχε εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο η κόρη του. Επίλογος όμως και για την 42χρονη Βάγια μητέρα δύο παιδιών. Η λίστα δεν σταματάει εδώ όμως , καθώς σταδιακά οι συγγενείς των θυμάτων παραλαμβάνουν τις σορούς των αγαπημένων τους και καλούνται να τους αποχαιρετίσουν.

Μέ άσπρα ροδοπέταλα έραναν την Ιφιγένεια Μίτσκα στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία . Η σορός της παραδόθηκε στους γονείς της σε σφραγισμένο φέρετρο καθώς ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του DNA ώς ένα από τα 57 θύματα στα Τέμπη.

Ο πόνος ανείπωτος για το 24χρονο κορίτσι που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του. Συντετριμμένη η οικογένειά της, φίλοι, συγγενείς και όλοι οι κάτοικοι των Γιαννιτσών την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Δεν μπορούν ακόμα να το πιστέψουν ότι το χαμογελαστό κορίτσι χάθηκε.

Η Ιφιγένεια Μίτσκα βρισκόταν στο βαγόνι 3 της αμαξοστοιχίας Intercity 62 και επέστρεφε με τον σύντροφό της από την Αθήνα, που είχαν περάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ο σύντροφός της γλίτωσε με ελαφρά εγκαύματα αλλά η 23χρονη κοπέλα δεν τα κατάφερε.

Η 42χρονη Βάγια Μπλέκα οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία στα Γιαννιτσά. Επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας εργαζόταν ως νοσηλεύτρια και ήταν μητέρα δύο παιδιών.

Η κηδεία της έγινε σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης ενώ δεκάδες ήταν τα στεφάνια. ήταν πολύ αγαπητή

Όλοι μιλούν για ένα καλό και αγαπητό άνθρωπο, «ένα μάλαμα».

Το τελευταίο αντίο στον 67χρονο Γιώργο Κυριακίδη είπαν η οικογένειά του φίλοι και συγγενείς στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό.

Τρία λουλούδια άφησαν περαστικοί στον σταθμό στο Παλαιοφάρσαλο για τα τρία κορίτσια από την Καλαμπάκα που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο τρένο του τρόμου.

Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων αλλά και όλη η Ελλάδα περιμένει απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον χαμό τόσων ανθρώπων.

Το δικό τους δράμα ζουν οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι σταδιακά προσέρχονται για να παραλάβουν τις σορούς των αγαπημένων τους στο Νοσοκομείο Λάρισας.

Για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή είχε μιλήσει στους συγγενείς του, ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας.


«Το ήξερε και μου το έλεγε αυτά θα τα πω εκεί που πρέπει να τα πω», είπε η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, Γιάννα Σταμούλη.

Πηγή: ΕΡΤ – Επιμέλεια: Μαρία Μαγκλάρα – Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου, Βασίλης Σιώμος, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Αλεξία Καλαϊντζή, Ελπίδα Κουτσογιάννη, Μάνια Γκούσιαρη

Διαβάστε επίσης:

Κηδεύτηκε στον Τύρναβο η 43χρονη νοσηλεύτρια που επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Νέα προθεσμία έλαβε ο σταθμάρχης – Την Κυριακή η απολογία του

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Στους 55 οι ταυτοποιημένοι νεκροί – Σήμερα η απομάκρυνση 4ου & 5ου βαγονιού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος