Σφίγγει ο κλοιός για τον «καθοδηγητή» των επεισοδίων στου Ρέντη – Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι δεν ήταν μόνο ένας

Υπό το φως νέων εξελίξεων στην υπόθεση της οπαδικής βίας και των επεισοδίων στου Ρέντη που είχαν σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 31 ετών αστυνομικού, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή», και του πυρήνα των χούλιγκαν, που έδρασαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Στο «κάδρο» έχει μπει 26χρονος οργανωμένος οπαδός από τα δυτικά προάστια, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι δεν υπήρχε μόνο ένας «καθοδηγητής».

Επίσης ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου προφυλακισθέντα φέρεται πως είχε συμμετοχή στην επίθεση, καθώς ταυτοποιήθηκε το DNA του. Ο 16χρονος ήταν ανάμεσα στα 424 άτομα που είχαν προσαχθεί τη νύχτα των επεισοδίων. Η ταυτοποίησή του προέκυψε από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, θα ενημερώσει σχετικά την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και αναμένεται τα εντάλματα να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα.

Ο 18χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και έχει ομολογήσει ότι έριξε τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε πολύ σοβαρά, τον αστυνομικό στου Ρέντη. Ο νεαρός, φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια, ότι δεν ήθελε να τραυματίσει κάποιον, ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως και άλλα άτομα, έριχναν φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, ενώ το αίτημά του, να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, δεν έγινε δεκτό.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο

Ένα νέο σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τις κάμερες στα γήπεδα και την ταυτοπροσωπεία φιλάθλων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης χαρακτηρίζοντας ανεπαρκές και πλημμελές το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Σχετική είδηση: Επεισόδια στου Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε DNA του αδερφού του 18χρονου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος