ΣΦΕΑ: Να θυμόμαστε για να μη ξαναζήσουμε τις ίδιες μέρες και νύχτες

Στεφάνι κατέθεσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων, Εξορισθέντων Αντιστασιακών της περιόδου 1967-1974 (ΣΦΕΑ), στη προτομή του αγωνιστή Σπύρου Μουστακλή στο χώρο του πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΦΕΑ: «Τη μέρα εκείνη άρχισε μια βαθειά νύχτα για τη πατρίδα, τον λαό μας και τους δημοκράτες πολίτες που συλλαμβάνονταν από το ξημέρωμα και μεταφέρονταν στους χώρους κράτησης και στη συνέχεια στο γνωστό βραχονήσι των βασανιστηρίων τη Γυάρο.

Από τη μέρα εκείνη ο λαός στερήθηκε την ελευθερία και τα όσα ατομικά δικαιώματα είχε. Η στρατιωτική Χούντα των συνταγματαρχών, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ και εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ανέτρεψαν τη δεξιά Κυβέρνηση της πατρίδας μας και επέβαλαν το φριχτό καθεστώς της δικτατορίας.

Ο λαός μας ποτέ δεν συμβιβάστηκε, ούτε αποδέχθηκε το φασισμό και τις μεθόδους του, ενώ οι αγωνιστές παρέμεναν στην εξορία η σύρθηκαν στις φυλακές γιατί με τις αντιστασιακές οργανώσεις έδειχναν στο λαό το δρόμο της αντίστασης και της λευτεριάς.

Γι’ αυτό καλούμε τη νεολαία και το λαό να θυμάται την 21η Απριλίου 1967 και την επταετία της δικτατορίας για να μη ξαναζήσουμε τις ίδιες μέρες και νύχτες».

Φωτο: αρχείο Ν. Μπράτσου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος