Σέρρες – Στην ΕΡΤ ο θείος του 11χρονου: Εκείνη την ημέρα ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο

Array

«Μαμά πήραν τον Βασίλη με ασθενοφόρο» ήταν τα λόγια της επτάχρονης αδερφής του παιδιού που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του στο δημοτικό σχολείο των Σερρών. Ο θείος του 11χρονου Θόδωρος Καντάς, περιγράφει τραγικές στιγμές και δίνει εκ μέρους των γονέων του 11χρονου το μήνυμα πως «υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν», αλλά κυρίως ότι οι γονείς πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στέλνοντας τα παιδιά τους σχολείο.

«Ο κάθε γονιός θα ήθελε δικαιοσύνη όταν υπάρχει άδικος χαμός παιδιού. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια στα σχολεία, να τηρούνται τα πρωτόκολλα και να είναι πιστοποιημένοι οι άνθρωποι. Δεν επιτρέπεται τα σχολεία να κάνουν εργασίες συντήρησης εν μέσω μαθημάτων. Ακούω ότι υπάρχουν σχολεία των Σερρών που ακόμη έχουν σκαλωσιές και βάφουν», πρόσθεσε.

Ο θείος του αδικοχαμένου 11χρονου ήταν κι εκείνος μαθητής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στις Σέρρες.

«Το πίσω μέρος το ξέρω, εκεί κάναμε προσευχή. Είναι μεγάλος χώρος και στη γωνία είναι το λεβητοστάσιο. Το σχολείο είναι παλιό, αλλά γερό, δεν υπάρχει θέμα πέραν του ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Τι σημαίνει ήταν πίσω το λεβητοστάσιο, ότι δεν υπάρχουν πόρτες ασφαλείας;», τονίζει ο Θόδωρος Καντάς.

Εκείνη την ημέρα ο Βασίλης είπε «μαμά να μην πάω σχολείο, αλλά πλέον αυτό είναι στην ιστορία, συνεχίζει ο κ. Καντάς, ενώ τονίζει ότι βγήκε να μιλήσει για να μπορέσουν να μείνουν ανενόχλητοι οι γονείς.

Σε ερώτηση για τις πρώτες συλλήψεις ο κ. Καντάς απάντησε ότι  «στο τέλος θα δούμε εάν είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί ικανοποίηση θα είναι να μπουν ισχυρά πρωτόκολλα για να είναι ασφαλή όλα τα παιδιά της Ελλάδας».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος