Σεισμός – Αρκαλοχώρι: Πανικός, βουή και τρόμος λένε οι κάτοικοι – Πέφτουν και σήμερα σπίτια (video)

Για τον τρόπο που βίωσαν την ισχυρότατη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Κρήτη, μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ κάτοικοι της περιοχής. Εκατοντάδες πέρσαν τη νύχτα σε σκηνές.

Τρέμει η γης από χθες. Πέσανε πάλι σπίτια σήμερα. Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Φοβόμαστε για πλιάτσικο αλλά δεν μπαίνουμε στα σπίτια μας” λέει ο πατήρ Κίμωνας του οποίου το σπίτι καταστράφηκε. Άλλος κάτοικος που τόλμησε να μπει περιγράφει πως έφυγε τρέχοντας καθώς άρχισαν να πέφτουν σοβάδες και πάλι από μια νέα δόνηση. “Σκόνη παντού” λέει.

O Θεός με βοήθησε και βρήκα κουράγιο και βγήκα, το σπίτι μου είναι τελείως ακατάλληλο, αναφέρει χαρακτηριστικά στη δημόσια τηλεόραση μια κάτοικος. Για μεγάλο πανικό, μεγάλη βουή και τρόμο μιλά από την πλευρά της μια άλλη γυναίκα που πέρασε το βράδυ σε σκηνή καθώς το σπίτι της έχει παρουσιάσει ρωγμές.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Από τις 6» η κάτοικος της περιοχής Σούλα Ουσταμανωλάκη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό που έζησαν χθες είναι πρωτόγνωρο ενώ είπε ότι ανέμεναν ότι κάτι θα γίνει λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που είχε προηγηθεί.

Ρεπορταα Σ. Κατσουλάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος