Παπαδόπουλος – Λέκκας: Άγνωστο αν τα 4,8 Ρίχτερ είναι η κύρια δόνηση

Για επιφανειακό σεισμό που έγινε έντονα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ για τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, με μικρότερα μεγέθη εδώ και αρκετές ημέρες, συνεπώς υπάρχει μια διέγερση, η οποία επιβάλλεται να αξιολογηθεί για να δούμε πού ακριβώς πορευόμαστε» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να αξιολογήσει εάν είναι ο κύριος σεισμός. Χρειάζεται μια προσοχή» πρόσθεσε και εκτίμησε ότι καλό θα είναι να μην λειτουργήσουν τα σχολεία της περιοχής, πριν γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που θεωρείται σεισμογενής και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός.

Από πλευράς του ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η περιοχή θεωρείται χαμηλής σεισμικότητας, δεν έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς και ως εκ τούτου δεν είχε απασχολήσει ποτέ ιδιαίτερα τους σεισμολόγους. “Ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερα έχει μια ακολουθία που θα διαρκέσει κάποιες ημέρες, ενώ προηγήθηκε μια προσεισμική ακολουθία δύο εβδομάδες πριν” πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος