Νέα σεισμική δόνηση στη Θήβα – Χουλιάρας και Τσελέντης: Παρακολουθούμε από κοντά το φαινόμενο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:05 το πρωί της Τρίτης νοτιοανατολικά της Θήβας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10,3 χλμ και επίκεντρο 2 χιλιόμετρα βορειο-βορειοανατολικά της Θήβας και έγινε αισθητός στην Αθήνα.

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στην ΕΡΤ για τη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, ανέφερε ότι από την περασμένη Δευτέρα όπου σημειώθηκε σεισμός 4,2 Ρίχτερ, μετέβη κλιμάκιο στην περιοχή όπου παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα, ενώ έχουν ενημερώσει και συμβουλέψει τους κατοίκους, οι οποίοι είναι ανήσυχοι, αλλά και την Πολιτική Προστασία. Ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι δεν είναι φυσιολογική αυτή η σεισμική δραστηριότητα ωστόσο επεσήμανε ότι η Θήβα αποτελεί σεισμογενή περιοχή που έχει στο παρελθόν δώσει μεγάλους σεισμούς.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ο σεισμός αν και ασθενής έγινε αισθητός στην πόλη της Θήβας γιατί είχε μικρό εστιακό βάθος. Σημείωσε ότι εδώ και 11 ημέρες έχουν βάλει όργανα και παρακολουθείται από κοντά η σεισμική δραστηριότητα καθώς η περιοχή είναι σεισμογενής και έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς της τάξεως των 6 – 6,5 Ρίχτερ. Ο κ. Τσελέντης πρόσθεσε ότι δεν είναι σίγουροι αν έχει ολοκληρωθεί η σεισμική δραστηριότητα.
Επίσης κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και όσοι έχουν παλιά σπίτια να ζητήσουν τη γνώμη μηχανικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος