Σε ύφεση τέθηκε έπειτα από σχεδόν μία ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βλαχόπουλο του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία. Η φωτιά επεκτάθηκε σε ορεινή περιοχή και δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποίησε άμεσα ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 55 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 17 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Στις 4:40 το απόγευμα ενεργοποιήθηκε το 112, με προειδοποιητικό μήνυμα προς όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Βλαχόπουλου, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 16, 2026
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Βλαχόπουλο της Περιφερειακής Ενότητας #Μεσσηνίας
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM@pyrosvestiki@hellenicpolice
Παράλληλα, στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) Μεσσηνίας, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την οριοθέτηση του πύρινου μετώπου, ενώ η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις αρμόδιες αρχές.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος