Σε πλήρη εξέλιξη ο εμβολιασμός των παιδιών 5 ως 11 ετών – Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού

Δεκάδες παιδιά, με χαμόγελο και φορώντας τις μάσκες τους, προσέρχονται από το πρωί με τους γονείς τους στα εμβολιαστικά κέντρα, σε όλη τη χώρα. Περίπου 30.000 παιδιάαυτής της ηλικιακής ομάδας από σήμερα και για τις επόμενες 15 ημέρες θα πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν οριστεί – αρχικά 75 κέντρα στην επικράτεια, κυρίως σε νοσοκομεία και Δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και από το νέο έτος σε περισσότερα σημεία και σε ιδιώτες παιδιάτρους.

Η ζήτηση από τους γονείς παιδιών αυτής της ηλικίας ήταν μεγάλη και τα ραντεβού της πρώτης παραλαβής των 60.000 παιδικών εμβολίων έχουν εξαντληθεί. Η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί και πάλι τον Ιανουάριο.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων που ήρθε τη Δευτέρα (13/12) περιλάμβανε 60.000 εμβόλια και η επόμενη αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων και το σχήμα που εφαρμόζεται είναι δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες. Στην την περίπτωση, δε, που ένα παιδί έχει νοσήσει, το εμβόλιο χορηγείται μετά από τρεις μήνες.
Για τον εμβολιασμό, οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει εγκρίνει το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech για τον εμβολιασμό των ανηλίκων, της ηλικιακής ομάδας 15-17 αρχικά, 12-14 στη συνέχεια και πλέον για την ομάδα παιδιών ηλικίας 5-11 χρόνων.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στα νοσοκομεία όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών.
Στο Παίδων Πεντέλης είναι προγραμματισμένα 70 ραντεβού για σήμερα και όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του νοσοκομείου Ευσταθία Κατοίκου οι γονείς είχαν πάει από τις 7:45 το πρωί και περίμεναν να ανοίξει το εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Είναι συγκινητικό ότι οι μικροί συμπολίτες μας και οι γονείς κατάλαβαν ότι το βαρύ πυροβολικό είναι τα εμβόλια για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, τόνισε ο υπεύθυνος του Εμβολιαστικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Κωνσταντίνος Τσιλίκας.

Τα παιδιά μπορεί να μην αρρωσταίνουν, αλλα υπάρχουν περιπτώσεις που καταλήγουν σε βαριές λοιμώξεις, επεσήμανε η κα Σταυρούλα Κωσταρίδου-Νικολοπούλου, Παιδίατρος και Συντονίστρια Διεύθυνσης Παιδιατ. Παίδων Πεντέλης.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εμβολίασε και εκείνη τον γιο της ο οποίος είναι 5,5 χρόνω, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο facebook.
Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο και στα μικρά μας παιδιά, τα θωρακίζει και τους επιτρέπει να ζουν την αγαπημένη τους καθημερινότητα με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Σήμερα ο Λουκάς μας, 5,5 ετών, εμβολιάστηκε.
Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το οποίο…

Δημοσιεύτηκε από Niki Kerameus στις Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021

Εμβολιαστικά κέντρα σε 75 περιοχές

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία:

  • στο Παίδων Αγία Σοφία
  • στο Παίδων Πεντέλης
  • στο Ασκληπιείο Βούλας
  • στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά
  • στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Στη Θεσσαλονίκη τα παιδιά εμβολιάζονται στο ΑΧΕΠΑ, όπου έχουν κλειστεί 40 ραντεβού και στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου σήμερα θα εμβολιαστούν 50 παιδιά. Μέχρι στιγμής, έχουν κλειστεί 31.000 ραντεβού.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος