Σε πίστα ράλι μετατρέπεται τα βράδια η παραλιακή – «Στο κόκκινο τα γκάζια» οι νεαροί που αδιαφορούν για τη ζωή τους (video)

Array

Οι μεγάλες λεωφόροι της Αθήνας και η παραλιακή θυμίζουν τα βράδια συχνά πίστες ταχύτητας. Ειδικά τις «ήσυχες ημέρες του Αυγούστου», που η κίνηση των τροχοφόρων μειώνεται σημαντικά, λόγω αδειών, αρκετοί οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών βλέπουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα όριά τους. «Βροχή» οι παραβάσεις, «βροχή» και οι κλήσεις για επικίνδυνη οδήγηση.

Ίλιγγος ταχύτητας επικρατεί στην παραλιακή τον Αύγουστο όπου οι άδειοι δρόμοι μετατρέπονται σε πίστες ταχύτητας με τα ραντάρ της αστυνομίας να καταγράφουν υψηλές ταχύτητες, αρκετά πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, οδηγός αγώνων και εκπαιδευτής οδηγικής συμπεριφοράς μίλησε στην ΕΡΤ για τους αυτοσχέδιους αυτούς αγώνες λέγοντας ότι οι οδηγοί «χωρίς να σκέφτονται κάνουν μια επικίνδυνη πράξη η οποία είναι σαφώς επικίνδυνη».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σημαντηράκης, αστυνομικός Τροχαίας ανέφερε ότι οι Αρχές έχουν προμηθευτεί σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης που ανιχνεύουν την ταχύτητα ακόμη και από μακρινές αποστάσεις.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης | Από τις Έξι | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος