Σε λειτουργία οι 12 νέες κάμερες παρακολούθησης στις λεωφορειολωρίδες – Τι πρόστιμα θα πληρώνουν οι παραβάτες

Σε λειτουργία τίθενται από σήμερα οι 12 νέες κάμερες για τον έλεγχο της κίνησης στις λεωφορειολωρίδες σε κεντρικά σημεία των Αθηνών. Η Μαίρη Σκανδάλη βρέθηκε στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου έχουν εγκατασταθεί πέντε κάμερες, διαπιστώνοντας ότι οι οδηγοί δεν έχουν ενημερωθεί και εισέρχονται παρανόμως στις λωρίδες που είναι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ασθενοφόρα.

«Όση ώρα είμαι εδώ έχω δει πάρα πολλούς οδηγούς, οι οποίοι όντως μπαίνουν και περνούν και μπροστά από τη νέα κάμερα. Μια από τις πέντε που υπάρχουν στη Βασιλίσσης Σοφίας. Τρεις κάμερες υπάρχουν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τρεις στη λεωφόρο Μεσογείων και μία στην Κηφισίας» είπε.

Και όπως τόνισε το πρόστιμο για κάθε παράβαση είναι 200 ευρώ. Όσο για τον τρόπο που λειτουργούν η κάμερα καταγράφει την παράβαση και ο οδηγός λαμβάνει την κλήση με αλληλογραφία στο σπίτι.

Οι κάμερες που εγκατέστησε ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με την Τροχαία λειτουργούν καθημερινά και Σάββατο από τις 6 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα.

Που βρίσκονται οι νέες κάμερες

  •    Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες
  •    Λεωφόρος Κηφισίας: 1 κάμερα
  •    Λεωφόρος Μεσογείων: 3 κάμερες
  •    Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 3 κάμερες

 Τι καταγράφουν

Ο ΟΑΣΑ θα παραδίδει στις Διευθύνσεις της Τροχαίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κρυπτογραφημένο υλικό που θα λαμβάνεται από τις νέες ψηφιακές κάμερες, έτσι ώστε τα αρμόδια όργανα να βεβαιώνουν και να αποστέλλουν τις παραβάσεις. Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ – φωτογραφικής κάμερας) τοποθετημένο σε στύλο-καμπίνα (θάλαμο) θα ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων. Το όχημα που παραβιάζει την Α.Λ.Λ. θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται στη φωτογραφία.

Επίσης, στη φωτογραφία θα εμφανίζεται: ταχύτητα κίνησης, το σημείο/λωρίδα της παράβασης, η κατεύθυνση, η ημερομηνία, η ώρα καθώς επίσης και κάθε στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση της παράβασης. Η παράβαση θα καταγράφεται σε φωτογραφία μέσω ειδικής έγχρωμης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών (Ι.Χ.) και φορτηγών.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος