Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Θυρίδα Ναυτικού»

Σε λειτουργία θέτουν από σήμερα (2/8) την ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Θυρίδα Ναυτικού» τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο την ψηφιακή διεκπεραίωση μέσω του gov.gr των διαδικασιών που σχετίζονται με θέματα απογραφής ναυτικών.

Οι ναυτικοί είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των νόμιμων εκπροσώπων τους, έχουν τη δυνατότητα εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησης  για τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Έκδοση Ναυτικού Φυλλαδίου
  • Επαναπογραφή Ναυτικού
  • Έκδοση αντιγράφου Ναυτικού Φυλλαδίου

Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με χρήση των κωδικών TaxisNet είτε μέσω του gov.gr επιλέγοντας στην κατηγορία «Εργασία και Ασφάλιση» την υποκατηγορία «Αναγνώριση Επαγγελματικών Προσόντων», είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://naftiko-fylladio.ynanp.gr/

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω εκπροσώπου, απαιτείται να υποβληθεί ψηφιακά και υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση μέσω του gov.gr από την οποία να προκύπτει ρητά ότι ενεργεί εκ μέρους του ενδιαφερόμενου ναυτικού.

Η διαλειτουργικότητα των συστημάτων υλοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «e-Θυρίδα Ναυτικού» σε πρώτη φάση θα λειτουργεί παράλληλα με το ισχύον πλαίσιο εξυπηρέτησης, με δια ζώσης παρουσία και με φυσικό φάκελο, κατόπιν προγραμματισμού ραντεβού μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «myNAFTILIA.live.gov.gr», η οποία έχει τύχει ευρείας αποδοχής. Από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι σήμερα έχει δεχθεί περισσότερα από 4.500 αιτήματα για θέματα που σχετίζονται με την απογραφή των ναυτικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος