Σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι και Δημητσάνα τα πρώτα σποτ της καμπάνιας χειμερινού τουρισμού – Έτοιμο το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό

Στο στάδιο της εκτέλεσης παραγωγής, βρίσκονται τα πρώτα διαφημιστικά σποτ για την  καμπάνια  του χειμερινού τουρισμού στη χώρας μας.

Ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN , είπε ότι  τα «γυρίσματα» γίνονται σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι, Δημητσάνα και άλλους πολλούς προορισμούς στην ύπαιθρό μας, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ κάνουν τέτοια καμπάνια.

Αναφερόμενος στις κρατήσεις για τα Χριστούγεννα, είπε ότι πάνε καλά και αυτό είναι προς όφελος και της ευρύτερης οικονομίας στις περιοχές αυτές αλλά και της χώρας.

Στη Βουλή σύντομα  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο τουρισμού στο οποίο προβλέπονται Destination Management Organizations (DMOs), δηλαδή Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμού, που δίνουν στους Δήμους και στις Περιφέρειες τη δυνατότητα συνδιαφήμισης με ιδιώτες, έτσι ώστε να μπορούν με τεχνικό, ολιστικό και πιο εύσχημο τρόπο να αναδείξουν  τους προορισμούς που έχουμε σε όλη τη χώρα.

Προβλέπεται επίσης Συμβούλιο Ανάπτυξης για την Κρουαζιέρα, έτσι ώστε να αναπτυχθεί και αυτός ο τουριστικός τομέας.  Ήδη σημειώνεται αύξηση πάνω από 250% της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και μεγάλη άνθηση στον Πειραιά και στην Αθήνα για το 2022.

Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα τεχνικών εργαλείων για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε ιαματικές πηγές και λουτρά, που έμειναν ανεκμετάλλευτα στη χώρα για πολλά χρόνια υπογράμμισε ο κ.Κικίλιας και πρόσθεσε ότι ο Τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, είναι πηγή εσόδων για τον Έλληνα, είναι πηγή αύξησης του ΑΕΠ της χώρας και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους.

Συνόψισε τέλος τους στόχους του υπουργείου που εστιάζουν στα έργα υποδομών και ανάπτυξης στην περιφέρεια και στις μεγάλες πόλεις, στην αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών και επισκεπτών και τη δυνατότητα αυτό να γίνεται χειμώνα και καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος