Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (video)

Σε εξέλιξη βρίσκονται ανά τη χώρα πορείες και συγκεντρώσεις μαθητών, φοιτητών, κομμάτων και συλλογικοτήτων με αφορμή την θλιβερή επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια από την σφαίρα του Ειδικού Φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα και οι συνομήλικοι του δίνουν δυναμικό «παρών» στα Προπύλαια για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (video)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί για να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο που έχει στηθεί στην οδό Μεσολογγίου, στην Αθήνα, στο σημείο που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε αναίτια τη ζωή από την σφαίρα του ειδικού φρουρού. Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας

Με κεντρικό σύνθημα «το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», μαθητές και φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

«Η επέτειος δεν πρέπει να είναι ένα ακόμα μνημόσυνο αλλά κραυγή οργής και αμφισβήτησης», αναφέρουν στα καλέσματά τους φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι συγκεντρώσεις μνήμης θα συνεχιστούν το απόγευμα στις 6 με το κάλεσμα να απευθύνουν κόμματα και συλλογικότητες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρχουν επίσης διασκορπισμένοι «παρατηρητές της αστυνομίας» σε ταράτσες κτιρίων σε κρίσιμα σημεία του κέντρου των Αθηνών. Ταυτόχρονα, η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση πιθανών στόχων. Στην Αθήνα, η αστυνομία προχώρησε ήδη σε 6 προληπτικές προσαγωγές στα Προπύλαια.

Συνολικά, 4.000 αστυνομικοί και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας (Στελέχη των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, Ασφάλειας) είναι σε επιφυλακή υπό τον φόβο των επεισοδίων, ενώ ελικόπτερα και drones πετούν για τον έλεγχο από αέρος της κατάστασης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Σημειώνεται, ότι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός είναι από τις 10:30 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο». Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος