Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Μεσσηνία – Μέτωπα σε Φίλια και Δεσύλλα (video)

Τέσσερις είναι οι σοβαρές εστίες, οι οποίες μαίνονται αυτή την ώρα στα όρια Μεσσηνίας – Αρκαδίας. Αυτές εντοπίζονται σε κοντινή απόσταση από τα χωριά Δεσύλλα, Φίλια, Δασοχώρι και Ίσαρη.

Κάτοικοι και εθελοντές στο Δεσύλλα ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Μεσσηνία – Μέτωπα σε Φίλια και Δεσύλλα (video)

Αναζωπυρώθηκαν οι πυρκαγιές, που είχαν εκδηλωθεί πριν τέσσερις μέρες στην Μέλπεια και στο Διαβολίτσι. Την νύχτα η φωτιά προχώρησε και βρίσκεται στα όρια του χωριού Φίλια.

Δεν υπάρχουν εναέρια μέσα. Η περιοχή είναι δύσβατη. Οι κάτοικοι με μηχανήματα και υδροφόρες βρίσκονται στα όρια του χωριού για να περιφρουρήσουν τα σπίτια του. Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν εναέρια μέσα.

Την περιοχή επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον βουλευτή Αχαΐας κ. Καραθανασόπουλο.

Στο χωριό Δεσύλλα οι αναζωπυρώσεις είναι σχετικά ελεγχόμενες όσο πετούν τα εναέρια μέσα. Το μέτωπο είναι κοντά στο χωριό.

Στο Βλαχόπουλο η φωτιά πήρε κατεύθυνση προς το βουνό αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η κυκλοφορία γίνεται από την Παλιά Εθνική Οδό από και προς Καλαμάτα.

Νέο μέτωπο φωτιάς υπάρχει από το απόγευμα της Παρασκευής στον δήμο Οιχαλίας στην περιοχή της Καλλιρόης. Σύλληψη άνδρα γύρω στα 30 για τη φωτιά στην Άνθεια του Δήμου Καλαμάτας από το Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Ελέγχεται και για άλλες πυρκαγιές στην περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σ. Αναστασόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, ζήτησε να γίνουν όλες οι προσπάθειες να ανοίξει η νέα Εθνική οδός, που παραμένει κλειστή στο ύψος της γέφυρας της Τσακώνας. Ζήτησε επίσης να διατεθούν εναέρια μέσα για να γίνει εφικτή η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Νέα Εθνική Οδό και να μην επεκταθεί η φωτιά στους παρακείμενους οικισμούς. Για το μέτωπο του Βλαχόπουλου, είπε πως τα μηχανήματα του δήμου έφτιαξαν την νύχτα αντιπυρικές ζώνες και βοήθησαν να αποκοπεί η πορεία της φωτιάς προς το χωριό. Για την Άνω Μεσσηνία και το χωριό Δεσύλλα, είπε πως δεν κινδυνεύει, αλλά το χωριό Φίλια έχει μέτωπο σε εξέλιξη.

Πολύ δυνατό πύρινο μέτωπο προς το χωριό Δεσύλλα, δημιουργήθηκε το βράδι της Παρασκευής. Οι αρχές ζήτησαν εκκένωση προς Διαβολίτσι. Το χωριό δεν κινδινεύει, καθώς δημιουργήθηκαν από εθελοντές αντιπυρικές ζώνες κατά την διάρκεια της νύχτας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, πυροσβεστικές δυνάμεις – 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα– έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί ρίψεις νερού ελικόπτερο.

Παράλληλα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης βοηθούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης – Μαρία Τομαρά

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος