Σε εξέλιξη η έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – Τρία νέα περιστατικά στην Κοζάνη (video)

Καταιγιστικές οι αποκαλύψεις για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Επιθεωρητές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν όλες τις προεκτάσεις του κυκλώματος έκδοσης 34 πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν παρόμοιες υποθέσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερευνά τρία εμβολιαστικά κέντρα στην Περιφέρεια, ενώ ερευνώνται προληπτικά άλλες 10 περιπτώσεις.

Έρευνες πραγματοποιούνται και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, για έναν γιατρό και δύο νοσηλεύτριες. Το ένα περιστατικό αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, αφορούν έναν γιατρό και μια νοσηλεύτρια και δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κοζάνης Δέσποινα Αμαραντίδου, η νοσηλεύτρια που είχε προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό από τον Παλαμά Καρδίτσας, κατέθεσε εξώδικο στον πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου μετά τις δηλώσεις που έχουν γίνει για το πρόσωπό της.

Την ίδια ώρα αναμένεται το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από την 3η ΥΠΕ με τους εργαζόμενους στο Μαμάτσειο αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης να δηλώνουν πως είναι “άδικο να ακυρώνεται μια συλλογική προσπάθεια για να χτιστεί τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία, από λίγους”.

Εκτός υπηρεσίας τέθηκε η γιατρός στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, η οποία φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορονοιό στα εξωτερικά ιατρεία, για να εκδώσει σε τρίτο άτομο πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζητά άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων σε όλη τη χώρα, όταν πληροφορούνται τέτοιες περιπτώσεις.

Για οργανωμένο κύκλωμα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, εμβολιασμού και πλασματικών θετικών τεστ κορονοϊού μιλούν οι γιατροί στην Πάτρα. Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Ανδρέας Μαζαράκης, Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας”, μέσα στο νοσοκομείο, πάρα πολλοί υγειονομικοί προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την φιλία τόσων ετών, έχουν πλησιάσει νοσηλεύτριες και γιατρούς που είναι στο εμβολιαστικό κέντρο και παρακαλούν, επικαλούμενοι το πώς θα ζήσουν την οικογένειά τους για να συνεχίσουν να δουλεύουν, να τους βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης. Άλλοι προσπαθούν να δώσουν 100€-200€ στον μικροβιολόγο για να τους δώσουν θετικό τεστ, για να μπορούν για 7 μήνες να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ως “ζωσμένοι ταλιμπάν”, που μέσα στο πλήθος σκορπίζουν τον θάνατο.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” στη Θεσσαλονίκη διεξάγεται ΕΔΕ σε βάρος τεσσάρων υγειονομικών, εκ των οποίων μία διοικητική υπάλληλος είναι συγγενής της υπαλλήλου, που φέρεται να εξέδωσε τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα. Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν, ωστόσο δύο από αυτές δήλωσαν ότι μετάνιωσαν και θέλουν να εμβολιαστούν. Παρόλα αυτά δεν είναι δυνατόν αυτό γιατί έχουν λάβει ήδη το χαρτί της αναστολής εργασίας.
Εν τω μεταξύ, σήμερα στο ίδιο νοσοκομείο παρουσιάστηκαν περίπου 30 εργαζόμενοι και εργαζόμενες για να πάρουν τις αναστολές καθώς μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν άδειες και ρεπό.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου, Λία Χριστάρα / Επιμέλεια: Νόρα Μολυβιάτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος