Σε εξέλιξη διπλή εισαγγελική έρευνα με κεντρικό πρόσωπο τον Μένιο Φουρθιώτη

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τις οικονομικές δραστηριότητες του Μένιου Φουρθιώτη διενεργείται τις τελευταίες ημέρες, μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Χρήστου Μπαρδάκη.

Παράλληλα, με παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρα εκβίασης με αφορμή τις δηλώσεις – καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι ο Φουρθιώτης με μπράβους εισέβαλε στο υπουργείο και απειλούσε επί πέντε ώρες.

Στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται μία σειρά από οικονομικές υποθέσεις με κεντρικό πρόσωπο τον Μένιο Φουρθιώτη και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης.

Για την πλήρη και ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, που έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν όλα τα δεδομένα για το «φορολογικό» προφίλ του Μένιου Φουρθιώτη, ώστε άμεσα τα στοιχεία να διαβιβαστούν προς επεξεργασία και αποτίμηση στον εισαγγελικό λειτουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις υποθέσεις που ερευνώνται είναι και αυτή που αφορά στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, και τον τρόπο με τον οποίο ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να προσπάθησε να εισπράξει χρήματα.

Σήμερα από το υπουργείο Εργασίας διαβιβάστηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων, και τον φάκελο με τη σειρά της η κ. Παπαγεωργακοπούλου, τον διαβίβασε άμεσα στην οικονομική εισαγγελία.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπ. Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open, επισήμανε ότι και οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν τη δυνατότητα  να εισπράξουν μεγάλα χρηματικά ποσά επί τρεις συνεχόμενους μήνες. Μάλιστα είπε ότι ειδικά για τον μήνα Οκτώβριο, μήνα για τον οποίο δεν έγιναν τελικά οι καταβολές από το υπ. Εργασίας, τα ποσά έφταναν στις 84.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο Μ. Φουρθιώτης εμφανίζεται ότι προσπάθησε να πάρει χρήματα από το εν λόγω πρόγραμμα δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ όταν λίγους μήνες πριν ο μισθός που δήλωνε ήταν κάτω από 1.000 ευρώ.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Βρούτση

Η δεύτερη δικογραφία που σχηματίζεται για τον Μ. Φουρθιώτη μετά από σημερινή εισαγγελική παραγγελία αφορά το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας σχετικά με την «επίσκεψή» του στο Υπουργείο Εργασίας.

Η διενέργεια της δεύτερης έρευνας για όσα συνέβησαν στο Υπουργείο Εργασίας ανατέθηκε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως πρωτοδικών Χαϊδως Ζουγρή.

Ρεπορτάζ: Αννα Βλαχοπαναγιώτη, Θάνος Τσίρος

Ανακοίνωση – απάντηση του Μένιου Φουρθιώτη

Σε ανακοίνωση με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας προχώρησε απο την πλευρά του ο Μένιος Φουρθιώτης.

Η ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί ένας ανηλεής πόλεμος σε βάρος μου με πληθώρα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων.

Προ πάσης έτερης αναφοράς, δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού, καθώς με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, οφείλω να επισημάνω τα εξής: 

Α) Εκτός της ιδιότητας του δημοσιογράφου και παρουσιαστή εργάζομαι στην ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής η οποία συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό με τον τίτλο «EPSILON», παράλληλα είμαι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού με τον τίτλο «PARTY FM» και της εφημερίδας «AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ».

Β) Ότι αφορά τα θέματα της αστυνομικής φρούρησης μου έχει ήδη εκδοθεί ανακοίνωση από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου ενώ η υπόθεση αυτή εκκρεμεί Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας

Γ) Για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, τον λόγο έχει η Ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εμπιστεύομαι απόλυτα.

Δ) Το μόνο που με συνδέει επαγγελματικά με τον επιχειρηματία κ. Φίλιππο Βρυώνη είναι η συνεργασία μου με ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής στην οποία είμαι εργαζόμενος και η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά για την παραγωγή της ανεξάρτητης συγκεκριμένης εκπομπής μου με την εταιρεία φορέα του σταθμού EPSILON , στην οποία συμμετέχει μετοχικά ο κ. Φίλιππος Βρυώνης.

Δηλώνω ρητώς ότι δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία και δεν συνδέομαι επιχειρηματικά και με καμία ιδιότητα με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη, και ασφαλώς ούτε ο κ. Βρυώνης συνδέεται επιχειρηματικά μαζί μου.

Και για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων και αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων – πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως της δημοσιότητας και με συνδέουν με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα .

Με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση – Δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ καθώς αποτελεί την δική μου επίσημη απάντηση

Σας ευχαριστώ ,

Με εκτίμηση Μένιος Φουρθιώτης”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος