Σε επίπεδα του 2019 οι πληρότητες στα αεροπλάνα ενόψει της 28ης Οκτωβρίου (video)

Sold out και πληρότητες άνω του 80% εμφανίζουν πολλές αεροπορικές πτήσεις από Ελλάδα ενόψει της 28ης Οκτωβρίου. Δείτε ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς «city break» προορισμοί.

Σε επίπεδα του 2019 φαίνεται ότι επιστρέφουν οι Έλληνες ταξιδιώτες που επιλέγουν τις εξορμήσεις τους με αεροπλάνο για τα λεγόμενα ταξίδια για «city break» δηλαδή, για ταξίδια μικρής διάρκειας που έχουν ως σκοπό την γνωριμία με μια πόλη, τόσο ευρωπαϊκή όσο και της Ελλάδας.

Μάλιστα, οι κρατήσεις και οι εκδόσεις εισιτηρίων εν όψει της 28ης Οκτωβρίου για πτήσεις φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές και όπως αναφέρουν στοιχεία αερομεταφορέων της χώρας, οι πληρότητες την επόμενη εβδομάδα (και για την αργία της 28ης) φτάνουν ή και ξεπερνούν το 80% με αρκετές πτήσεις του εξωτερικού να είναι ήδη sold out.

Ποιες πόλεις προτιμούν οι Έλληνες ταξιδιώτες

Στις προτιμήσεις των Ελλήνων που φαίνεται να επιλέγουν τις αεροπορικές εξορμήσεις προ πανδημίας είναι: η Βιέννη, το Μιλάνο, η Ρώμη, η Λισαβόνα, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, η Βαρκελώνη, η Κοπεγχάγη και το Άμστερνταμ.

Ενώ υψηλή προτίμηση εμφανίζουν και προορισμοί όπως: Βαρσοβία, Βιέννη και οι Βρυξέλες.

Οι πόλεις και τα νησιά της Ελλάδας που εμφανίζουν υψηλή ζήτηση είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Σαντορίνη και φυσικά τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αθήνα, κάτι που φαίνεται να κάνει πράξη την πολυπόθητη επέκταση της τουριστικής περιόδου, όπως είχαν προβλέψει παράγοντες των αερομεταφορών από τις αρχές του καλοκαιριού.

Ικανοποίηση φαίνεται να επικρατεί και για την επαναφορά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως «παραδοσιακούς» προορισμούς «city break» τόσο εντός της χώρας όσο και από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, για τις επόμενες ημέρες, που περιλαμβάνει και την αργία της 28ης Οκτωβρίου, το ρεύμα των αναχωρήσεων ξεκινά από τις αρχές της εβδομάδας, με την κορύφωση των αναχωρήσεων αναμενόμενα να εντοπίζεται αργά την Τετάρτη (27/10) και νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης (28/10) και την επιστροφή των ταξιδιωτών να διαρκεί έως και τη Δευτέρα (01/11).

Για τη Θεσσαλονίκη το ρεύμα των αναχωρήσεων ξεκινάει από τις αρχές τις εβδομάδας καθώς φαίνεται να αξιοποιείται και η τοπική αργία της 26ης Οκτωβρίου (Αγίου Δημητρίου πολιούχου της πόλης).

Ποιες είναι οι τάσεις τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Ο Σεπτέμβρης ακολούθησε, αναλογικά, τα θετικά αποτελέσματα του Ιουλίου και Αυγούστου, παρότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα νούμερα.

Την ίδια τάση εμφανίζει και ο Οκτώβριος ο οποίος ιδίως για προορισμούς όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κρήτη και η Σαντορίνη.

Οι συνδέσεις με τις αγορές της Ελβετίας, Αυστρίας, Γερμανίας και των Σκανδιναβικών χωρών εμφανίζουν ικανοποιητικές -πάντα για τα δεδομένα της πανδημίας- πληρότητες κυρίως λόγω των φθινοπωρινών διακοπών που κάποιες χώρες «autom break» έχουν αυτή την περίοδο ενώ αντίστοιχα νούμερα εμφανίζει και η Ισπανία, λόγω υψηλού ποσοστού εμβολιασμένων αλλά και η Γαλλία.

Διατήρηση των υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας εμφανίζουν και η Ιταλία, Δανία και Αγγλία. Ενώ και η διασύνδεση με την Ιταλία διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Τέλος, η διασύνδεση με την Κύπρο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο αυτό συμβαίνει ήδη τους τελευταίους και μήνες.

Ρεπορτάζ: Νία Αβδελλή | Από τις Έξι | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος