Genesis: Ισχυρό το αποτύπωμα της καταιγίδας

Τα χειρότερα πέρασαν, από την κακοκαιρία Genesis, η οποία αφού σάρωσε την ανατολική, κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα, χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα παράλια της Μακεδονίας και τώρα «φεύγει» προς ανατολάς. Ισχυρά κι επικίνδυνα μπουρίνια, μεγάλος όγκος νερού και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας. Στην Αθήνα επλήγησαν κυρίως οι νότιες περιοχές, στους πρόποδες του Υμηττού.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής κυρίως στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και στην Εύβοια.


Την Παρασκευή 10/6 σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στα περισσότερα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές στις καλλιέργειες μεταξύ άλλων σε Μακεδονία, Θεσσαλικό κάμπο, Αφιλοχία και Εύβοια.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία “GENESIS” – Παραμένουμε όλοι πολύ προσεκτικοί!

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στον θεσσαλικό κάμπο, αλλά και στα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση, που έπληξε την περιοχή.

Χαλάζι και δυνατός αέρας “σάρωσαν” τις καλλιέργειες. Όπως λένε οι κάτοικοι μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας και στον Βαγγέλη Μητρούσια “εδώ και 50 χρόνια δεν έχει πέσει ποτέ τόσο χαλάζι στην ευρύτερη περιοχή… Δεν ήταν μόνο το μέγεθος, αλλά και η διάρκεια του φαινομένου… και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταστρέψει ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του”.

Genesis: Ισχυρό το αποτύπωμα της καταιγίδας

Έντονη βροχόπτωση στην Αλόννησο- Σε εξέλιξη τα καιρικά φαινόμενα (video)

Στα Νέα Μουδανιά Θεσσαλονίκης πολίτες έγιναν μάρτυρες εντυπωσιακού φαινομένου, ενός υδροστρόβιλου, τον οποίο απαθανάτισαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ ήταν ορατός και από άλλες παράκτιες περιοχές του νομού Χαλκιδικής. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα στο νομό Χαλκιδικής λόγω της κακοκαιρίας.
Genesis: Ισχυρό το αποτύπωμα της καταιγίδας

Πρόγνωση Κυριακής 12 Ιουνίου

Δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα, θα έχουμε όμως ακόμα άστατο καιρό με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια, το Β. Αιγαίο, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με εξασθένηση και υποχώρηση των φαινομένων από το βράδυ. Βοριάδες 4-6 και στο Β. Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και μικρή άνοδος θερμοκρασίας, έως 30 βαθμούς.

Επόμενες ημέρες

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, με ηλιοφάνεια αλλά και συννεφιές με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και ακόμα καλύτερος καιρός από την Τρίτη, με αρκετό ήλιο και μόνο τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες τοπικές μπόρες ή λίγες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Βοριάδες 3-5 και μόνο στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακαβάς, Βαγγέλης Μητρούσιας, Ρένα Πανταζόγλου, Τασούλα Κρητικού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος