Σε επενδύσεις άνω των 3 δισ. σε υποδομές προχωρούν η Deutsche Telekom και ο ΟΤΕ – Συνάντηση στο Μαξίμου (video)

Τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΟΤΕ και η Deutsche Telekom με το κόστος να ξεπερνά τα 3 δις σε βάθος πενταετίας.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη των εταιριών και επισήμανε ότι οι επενδύσεις αυτές συμβάλλουν καθοριστικά στο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επένδυση αυτή, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στις πολιτικές μας που δίνουν ώθηση στην ψηφιοποίηση με πολύ ταχύτερους ρυθμούς και για να είμαστε πρωτοπόροι κι όχι ουραγοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα ως χώρα, η οποία μπορεί να πρωτοστατήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά στην κινητή τηλεφωνία. Είμαι πολύ χαρούμενος που ακούω ότι έχουμε ξεπεράσει τους στόχους μας σχετικά με τη διείσδυση του 5G.

Η επένδυση των ΟΤΕ-Deutsche Telekom περιλαμβάνει:

  • Ενίσχυση διείσδυσης υψηλών ταχυτήτων, αναβαθμίζοντας -εντελώς δωρεάν- τις ταχύτητες του σταθερού internet
  • Οπτική ίνα (FTTH) σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις

Για μία στρατηγικής σημασίας επένδυση μίλησε ο επικεφαλής της Deutsche Telekom, Tim Hoettges, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στον ψηφιακό ανασχηματισμό.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο σε όλους τους τομείς και ανήκει στους πρωτοπόρους όσον αφορά στις προσπάθειες και τις φιλοδοξίες στο θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Και εδώ υπάρχει δουλειά για εμάς και είναι μια κατάσταση win win».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο επενδυτικό ταμείο Phaistos, το οποίο αποτελεί έναν ακόμη άξονα της επένδυσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο ταμείο που επικεντρώνεται στο 5G.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιντζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος