Σε ένα καλύτερο καλοκαίρι προσβλέπουν κυβέρνηση και ξενοδόχοι (video)

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι, rapid test, οδικός τουρισμός και ο προγραμματισμός που έχει γίνει ενόψει της άφιξης των τουριστών, μονοπώλησαν τη συζήτηση ανάμεσα στη Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργό Τουρισμού και τον Γρηγόρη Τάσσιο, πρόεδρο των ξενοδόχων στην εκπομπή «Από τις έξι».

Αισιόδοξη για μια καλή χρονιά στον τουρισμό, με ποιοτικό στόχο, με νέες πτήσεις, που θα βασιστεί στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής εμφανίστηκε στην ΕΡΤ η κ. Ζαχαράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι πρώτη σε αναζήτηση στο Διαδίκτυο. Θέλουμε να πάμε καλύτερα, πιο ποιοτικά και με ασφάλεια».

Όσον αφορά τις ανησυχίες του ξενοδοχειακού κλάδου για ταλαιπωρία των τουριστών κατά τη διαδικασία εισόδου στη χώρα η κ. Ζαχαράκη τόνισε: «Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική» γι’ αυτό και στη διαδικασία εμπλέκονται πολλά υπουργεία.

«Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών θα βοηθήσει στην όλη διαδικασία, λύνοντας το θέμα των πιστοποιητικών», ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού, η οποία θέλοντας να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας προανήγγειλε πρόγραμμα στήριξης του τουριστικού κάδου, άνω των 400 εκατ., που θα ανακοινωθεί σύντομα από το υπ. Ανάπτυξης.

Γ. Τάσσιος: Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής – Διευκόλυνση των τουριστών στις πύλες εισόδου

Από την πλευρά τους, με το βλέμμα στον Ιούλιο είναι οι ξενοδόχοι οι οποίοι αναμένουν αύξηση των κρατήσεων και διευκόλυνση των τουριστών στις πύλες εισόδου.

Ο Γρηγόρης Τάσσιος, πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων μιλώντας στη ΕΡΤ δήλωσε: «Είμαστε στη δεύτερη χρονιά Covid. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι o Mάϊος μας έχει τελειώσει και μέχρι το Άγιο Πνεύμα θα μας τελειώσει και ο Ιούνιος όσον αφορά τις ικανοποιητικές πληρότητες στα ξενοδοχεία. Επομένως πάμε προς τον Ιούλιο και εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο της χώρας όσο και των άλλων χωρών. Περιμένουμε την Βρετανία στις 7 Ιουνίου να δώσει ενδεχομένως το σύνθημα για το άνοιγμα όλης της Ελλάδας. Είμαστε σε μια σεζόν η οποία αλλάζει μέρα με τη μέρα».

Όπως είπε ο κ. Τάσσιος, «προσπαθούμε να έχουμε ότι καλύτερο πάντα σε σχέση με το 2020», επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης των ροών των τουριστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος