Σε απεργία προσανατολίζεται η ΠΕΝΕΝ σε συγκεκριμένα πλοία της ακτοπλοΐας

Για εργασιακά προβλήματα σε πλοία συγκεκριμένης εταιρείας αναφέρεται η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και προειδοποιεί ότι η μη επίλυσή τους θα οδηγήσει σε 24ωρη απεργία μεταξύ των ημερομηνιών 17 έως 23 Ιουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 153/12-7-2023 εγγράφου μας σχετικά με την μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών, μη εφαρμογής της ΣΣΕ για τα express δρομολόγια και την μη χορήγηση διανυκτερεύσεων, σας διευκρινίζουμε ότι αυτά αφορούν πλοία της εταιρίας Attica Group (Blue Star Ferries και Hellenic Seaways).

Τα προβλήματα αυτά η Ένωση μας τα έθεσε επαναλαμβανόμενα στον Διευθυντή Πληρωμάτων ζητώντας και συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας…

Η αργοπορημένη απάντηση που μας δόθηκε στην ουσία απορρίπτει τα δίκαια, εύλογα και θεσμοθετημένα δικαιώματα των μελών μας όπως αυτά καθορίζονται στην ισχύουσα ΣΣΕ και στην αντίστοιχη νομοθεσία.

Κατόπιν τούτου το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ στις 12/7 αποφάσισε και σας γνωστοποιεί ότι την επόμενη εβδομάδα από 17 έως 23/7 θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία σε συγκεκριμένα πλοία της ανωτέρω εταιρίας διεκδικώντας την απόλυτη εφαρμογή της ΣΣΕ.

Έως το προσεχές Σάββατο θα ανακοινώσουμε τις στοχευμένες αυτές απεργιακές κινητοποιήσεις μας με συγκεκριμένες ημερομηνίες καθώς και τα πλοία που αυτές θα πραγματοποιηθούν για την επίλυση των προαναφερόμενών προβλημάτων μας.

Επίσης τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουμε σχετικά με Δελτίο Τύπου το επιβατικό κοινό για τυχόν προβλήματα στην μη ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων εν μέσω θερινής περιόδου. Η ευθύνη για αυτά θα βαραίνει εξ ολοκλήρου την συγκεκριμένη Ναυτιλιακή εταιρία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος