Σε αναμονή για οικογένεια χιλιάδες παιδιά – Οι δυσκολίες για το επόμενο βήμα της τεκνοθεσίας (video)

Array

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» έφεραν στο προσκήνιο, με τον πλέον δραματικό τρόπο, τα εκατοντάδες παιδιά που βρίσκονται σε… λίστα αναμονής, προκειμένου να βρουν οικογένεια. Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας είναι αποκαλυπτικά: 1.400 παιδιά περιμένουν το δικό τους σπίτι, τη δική τους οικογένεια…

Μια ζεστή αγκαλιά περιμένουν εκατοντάδες παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα. Το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας 2.400 ανήλικοι ζούσαν σε δομές. Μέσω της αναδοχής και της υιοθεσίας το 40% των παιδιών απέκτησαν τη δική τους οικογένεια. Από τα 1400 παιδιά, δεν υπάρχει κανένα προς υιοθεσία κάτω των 6 ετών. Συνεπώς παιδιά ηλικίας από 7 ετών είναι κατάλληλα μόνο για αναδοχή.

Η αναδοχή είναι μια μακρόχρονη φιλοξενία του παιδιού και είναι λιγότερο χρονοβόρα από την υιοθεσία, ωστόσο τη γονική μέριμνα την έχει το ίδρυμα.

Για την εμπειρία της ως ανάδοχη μητέρα μίλησε στην ΕΡΤ η Γιώτα Κυριαζή η οποία προσπάθησε 6 χρόνια να γίνει ανάδοχος έχοντας τα απαραίτητα έγγραφα ωστόσο βρήκε πόρτες κλειστές.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος