SCoRe: Μια πρωτοβουλία για την αυτοφροντίδα και τη συλλογική φροντίδα με στόχο ανθεκτικές κοινότητες

Mια πρωτοβουλία για την κατανόηση και τη διεύρυνση των πεδίων της αυτοφροντίδας και της συλλογικής φροντίδας αποτελεί το SCoRe, σε συνεργασία μεταξύ του Genderhood (Αθήνα, Ελλάδα), μιας οργάνωσης που προάγει την έμφυλη ισότητα μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και της FemLink (Βιέννη, Αυστρία), μιας queer-φεμινιστικής-μεταναστευτικής-καλλιτεχνικής κολεκτίβας.

Στον πυρήνα του έργου SCoRe βρίσκεται η πεποίθηση ότι η φροντίδα είναι μια πολιτική πράξη που απαιτεί διαθεματική και φεμινιστική προσέγγιση για να είναι μετασχηματιστική για τις κοινότητές μας. Στόχος είναι η πρόσκληση ομάδων και κοινοτήτων πέρα από τα όρια των δύο αυτών οργανισμών, ώστε να συμμετάσχουν στη δημιουργία αυτών των βασικών κύκλων φροντίδας.

Το έργο SCoRe περιλαμβάνει:

  • Ερευνητική ομάδα συλλογικής φροντίδας: Η ομάδα πραγματοποιεί πρωτογενή και δευτερογενή έρευνα, συνεργαζόμενη με οργανισμούς για τη συλλογή αντιλήψεων, θέσεων και βέλτιστων πρακτικών. Πραγματοποιεί επίσης εσωτερικές συναντήσεις συζήτησης για την περαιτέρω βελτίωση, την ανάλυση και τον αναστοχασμό σχετικά με τα δεδομένα που συλέγονται.
  • Εργαστήριο Συλλογικής Ανταλλαγής (Απρίλιος 2024 – Ελλάδα): Σε αυτό το συνεργατικό εργαστήριο, θα μοιραστούμε και θα συζητήσουμε πρακτικές φροντίδας, διερευνώντας πώς αυτές οι μεθοδολογίες μπορούν να ωφελήσουν τόσο τις κοινότητές μας αλλά και να επεκταθούν και πέραν αυτών. Το εργαστήριο θα φιλοξενήσει 20 άτομα τα οποία θα κληθούν να δουλέψουν οριζόντια και συμμετοχικά.
  • Δημοσίευση ενός Zine: Θα συγκεντρώσουμε και θα παρουσιάσουμε τις καλύτερες πρακτικές αυτο- και συλλογικής φροντίδας που ανακαλύψαμε κατά τη διάρκεια των συνεργατικών μας δραστηριοτήτων σε ένα Zine.
SCoRe: Μια πρωτοβουλία για την αυτοφροντίδα και τη συλλογική φροντίδα με στόχο ανθεκτικές κοινότητες

Αυτό το έργο δεν αφορά μόνο τη μάθηση, αφορά την καλλιέργεια μιας βαθιάς κατανόησης και τη δημιουργία μιας εργαλειοθήκης μεθοδολογιών φροντίδας για όσα άτομα εμπλέκονται ενεργά σε ακτιβιστικές ομάδες, οργανώσεις ή συλλογικότητες με φεμινιστικό χαρακτήρα.

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε, επικοινωνήστε με τους διοργανωτές στη διεύθυνση:

  • Genderhood: info@genderhood.org
  • FemLink: femlink@protonmail.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος