Σχολεία – Κόπτσης: Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος – Νέο πρωτόκολλο για τις Πανελλήνιες (video)

Αύριο Τρίτη 3 Μαΐου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι μετά το Πάσχα με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στα σχολεία με νέα πρωτόκολλα.

Έτσι, οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις χωρίς self test, μόνο οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα rapid την εβδομάδα.

Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

Ο γενικός γραμματέας υπουργείου παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, επανέλαβε τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος μέσα στο σχολείο και έξω από αυτό.

Όταν εμφανιστεί κρούσμα σε σχολική μονάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο self test την 1η και 4η μέρα, δωρεάν, θα δίνονται από το σχολείο. Όταν υπάρχει στενή επαφή εκτός σχολείου, οι μεν εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί πάνε κανονικά σχολείο και την 5η μέρα υποβάλλονται σε ένα τεστ, οι μη εμβολιασμένοι μπαίνουν σε καραντίνα. Οι μαθητές επανέρχονται με ένα self test και οι εκπαιδευτικοί με ένα rapid. Ο μαθητής που είναι κρούσμα μένει σε απομόνωση στο σπίτι για 5 μέρες, και μετά αν δεν υπάρχει σύμπτωμα επανέρχεται στο σχολείο.

Όπως λέει ο κ. Κόπτσης, το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Επιτροπή των ειδικών, θα βγάλει σύντομα, νέο πρωτόκολλο για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως είπε δεν θέλει να προλάβει τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά σημείωσε ό,τι ίσχυσε πέρυσι για τις εξετάσεις, λειτούργησε πολύ καλά. Και φέτος θα τηρηθούν οι μεγάλες αποστάσεις, οι μαθητές θα φοράνε μάσκες και τα παράθυρα θα μένουν ανοιχτά.

Το χρονοδιάγραμμα των Πανελληνίων

Όσον αφορά στις Πανελλήνιες 2022, τα μαθήματα λήγουν στα Λύκεια στις 20 Μαΐου, στα γυμνάσια στις 30 Μαΐου και στις 15 Ιουνίου τα νηπιαγωγεία και δημοτικά.
Οι πανελλήνιες είναι 2-17 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ, 3-10 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 18-30 Ιουνίου τα ειδικά μαθήματα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος