Σχολεία: Αγιασμός με χαμόγελα και χωρίς υποχρέωση τεστ και μάσκας

Array

Επιστροφή στα θρανία σήμερα με τον καθιερωμένο αγιασμό και μπόλικα χαμόγελα. Μετά από δύο χρόνια η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται χωρίς διαγνωστικά τεστ και με προεραιτική τη χρήση μάσκας. Υποχρέωση rapid test θα έχουν μόνο οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί.

«Από όσο θυμάμαι έχω να έρθω δυο χρόνια χωρίς μάσκα και σήμερα νιώθω ελεύθερος» λέει ένας μαθητής. «Υπέροχα αισθάνομαι ανυπομονούσαμε να ανοίξει το σχολείο» αναφέρει μία γυναίκα έξω από το σχολείο.

Στη τελετή του αγιασμού στη Χάλκη παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Αγαπητά παιδιά, σήμερα ξανά συναντάτε τους φίλους, τους δασκάλους με πάνω από όλα τη γνώση, κινητήριο δύναμη της αλλαγής που μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε χαρακτήρα, να αποκτήσουμε χαρακτήρα, να αντιμετωπίοσυμε τη ζωή χωρίς φόβο» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο 2ο Δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας βρέθηκε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Με νέα προγράμματα σπουδών προσπαθούμε να κάνουμε το σχολείο πιο ενδιαφέρον. Και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς μας. Αυτούς οι οποίοι στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας προσαρμόστηκαν με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα στις επιταγές της τηλεκπαίδευσης».

Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές από το 11ο Δημοτικο Σχολείου Νέας Ιωνίας ευχήθηκε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος. «Να έχουν υγεία, προκοπή, και μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια πανδημίας αυτή η σχολική χρονιά να είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες».

Για ένα σύγχρονο σχολείο για όλους μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, δημιουργική, αγωνιστική σε όλον τον κόσμο της εκπαίδευσης» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Σημειώνεται ότι το πρωί η Τροχαία πραγματοποιούσε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία. Επί ποδός η Τροχαία σε 42 σημεία της Αττικής.

Ειδικότερα, εποπτεύονται για ελέγχους ΚΤΕΟ, για το αν τα παιδιά και οι οδηγοί φορούν ζώνες ασφαλείας, για το αν τα οχήματα είναι ασφαλισμένα και γενικότερα ό,τι αφορά την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από και προς στο σχολείο.

Το άνοιγμα των σχολείων στην Περιφέρεια

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος