Σαρωτικοί έλεγχοι σε δομές σε όλη την Ελλάδα στην «Κιβωτό του Κόσμου» (video)

Array

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δικαστικές και αστυνομικές έρευνες για τη στοιχειοθέτηση των καταγγελιών κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος παιδιών από στελέχη στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου σε όλες τις δομές της Οργάνωσης.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες από γονείς που υποστηρίζουν ότι δεν τους άφηναν να έχουν επαφή με τα παιδιά τους ούτε καν να τους μιλούν στο τηλέφωνο. Στο μικροσκόπιο των αρχών και τα απειλητικά μηνύματα που δέχεται ο 19χρονος από την ημέρα που δημοσιοποίησε την κακοποιητική συμπεριφορά που υφίστατο στην Κιβωτό.

Η Εισαγγελία Βόλου, παρήγγειλε τρίτη προκαταρκτική έρευνα μετά τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά στο Διμήνι. Ο ίδιος πάντως ο πατέρας Αντώνιος διαψεύδει μέσω των δικηγόρων του τις καταγγελίες, επισημαίνει ότι θα λάμψει η αλήθεια και δηλώνει ότι είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Πλήθος ερωτημάτων προκαλούν οι θλιβερές εικόνες από τα πεταμένα ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή, (και στην είσοδο του χωριού) τα οποίο λέγεται ότι προέρχονταν από δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου». Σε αυτοψία της ΕΡΤ εντοπίστηκαν σε δύο σημεία, σακούλες με παιδικά ρούχα και παπούτσια.

Την ίδια ώρα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει ελέγχους σε 6 μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας στην Αττική, με αφορμή δημοσιεύματα για περιστατικά κακοποίησης, ενώ φρίκη προκαλεί το πόρισμά της για το ίδρυμα ατόμων με αναπηρία “Άγιος Δημήτριος” στη Θεσσαλονίκη.

Τη σημασία της υιοθεσίας και της αναδοχής για το καλό των παιδιών που μεγαλώνουν στις δομές, τόνισε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Επιμέλεια: Νόρα Μολυβιάτη

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Κώστας Στάμου, Βασίλης Σιώμος

Πηγή: EΡΤ

Σχετική είδηση: «Κιβωτός του Κόσμου»: Νέες μαρτυρίες — Συνεχίζονται οι έρευνες (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος